Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První část oprav terminálu Tržnice v Karlových Varech je hotová

V Karlových Varech skončila první část rekonstrukce prostor okolo dopravního terminálu Tržnice. Týká se úprav Varšavské ulice. Rekonstrukce je rozdělena do tří etap. Kvůli zdržení na počátku stavby město pořadí etap změnilo tak, aby se co nejvíce prací dalo dělat i v zimním období. Místo druhé etapy tak začne hned třetí a původně druhá se bude dokončovat na jaře. Náklady na celou rekonstrukci mají být zhruba 30 milionů korun.

„V současné chvíli máme ukončenou první etapu a začali jsme pracovat na etapě tři, která by měla být dokončena do půlky února a pak bude následovat etapa dvě, která bude do konce května hotová. První etapa znamená to, že máme plně zprovozněnou ulici Varšavskou, kde docházelo k odstavům autobusů městské hromadné dopravy a vykládce autobusů meziměstské dopravy," popsal karlovarský radní Martin Dušek (ANO).

V nejbližší době by měl dodavatel stavby položit podkladové vrstvy na spodní části Varšavské ulice tak, aby mohl být v ulici obnoven obousměrný provoz. Aktuálně se obnoví i parkování v Horově ulici, jejíž obyvatelé museli dočasně využívat parkoviště v Bezručově ulici.

Třetí část rekonstrukce bude zahrnovat opravy samotného centrální terminálu MHD Tržnice. Upraví se jak povrchy a podkladové vrstvy vozovek, tak nástupiště a přístřešky zastávek. Stavba pokračuje za provozu terminálu, jen s částečnými omezeními zejména pro osobní dopravu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky oprava, stavby, silnice, správa, Karlovy Vary, rekonstrukce, Martin Dušek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První část oprav terminálu Tržnice v Karlových Varech je hotová  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.