Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vary chtějí opravit tělocvičnu pro karate. Potřebují ale dotaci

Karlovy Vary žádají o dotaci na opravu hřiště pro úpolové neboli bojové sporty v Šumavské ulici. Tělocvična pro karate, judo a podobné sporty i venkovní hřiště jsou už ve velmi špatném stavu a město chce na jejich opravu využít dotace z Národní sportovní agentury. Podle studie by celková rekonstrukce měla stát až 90 milionů korun, řekl náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

„V současné době je tam jedna tělocvična, která je už v havarijním stavu, a značně neudržované venkovní hřiště. Je na to připravena studie na celkovou revitalizaci areálu a na konci září jsme požádali na Národní sportovní agentuře o dotaci na revitalizaci. V uvažovaném úvěru máme na to alokováno 50 milionů a dotace by mohla být až 40 milionů korun,“ popsal Trtek.

Sportoviště, které se zaměřuje na trénink bojových sportů, by se mělo opravovat po etapách. Podle záměru se má hlavně postavit nová tělocvična, studie pak počítá i s modernizací venkovní části areálu a přilehlého okolí včetně příjezdové cesty.

Nejde o jediný sportovní areál, na který město chce získat státní dotace od sportovní agentury. Podobně má v plánu modernizaci atletického areálu vedle KV Areny (bývalý AC Start). I tam ale bude rozsah a rychlost prací záviset na tom, jestli bude s žádostmi o dotaci město úspěšné.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto skp.kv.cz

Štítky Karlovy Vary, Oprava, Sport, dotace, EU, ANO 2011, Národní sportovní agentura, karate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary chtějí opravit tělocvičnu pro karate. Potřebují ale dotaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.