Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Milostivé léto nabízí dlužníkům v Karlovarském kraji zastavení exekuce

Karlovarský kraj patří k jedněm z regionů s nejvyšším počtem obyvatel v exekuci. Pro osoby, které se ocitly v nemilé situaci a dluží peníze, se ale nabízí limitovaná možnost zbavení se exekucí u státních institucí pomocí takzvaného Milostivého léta.

Program přináší časově omezenou nabídku určenou lidem v exekuci či s dluhem vůči veřejnoprávním věřitelům.​ „Jedná se o jedinečnou příležitost, která může pomoci lidem, jež  jsou v exekuci kvůli neplacení poplatků vůči státním institucím,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár (STAN).  

Milostivé léto pomůže lidem, kteří se ocitli v dluhové pasti a nevědí, jak se z ní vymanit. Aby byla daná exekuce zastavena, musí dotyčný zaplatit původní dlužnou částku bez dalších úroků, úroků z prodlení či penále. Dále musí dlužník zaplatit také 907,5 korun na náklady exekuce.

Možnosti mohou využít fyzické osoby s dluhem u veřejnoprávních věřitelů, tedy státu, obce, kraje, příspěvkových organizací a dalších. Zastavení exekuce se naopak netýká vymáhání výživného, náhradního výživného, náhrady škody na zdraví, náhrady škody způsobené úmyslným porušením právní povinnosti ani majetkových trestů uložených za úmyslný čin.  

Období pro využití programu poběží od 28. října 2021 do 28. ledna přístího roku. „V této době jej mohou využít lidé, kteří dluží například zdravotní pojišťovně, dopravnímu podniku, dále také těm, kteří neuhradili koncesionářské poplatky za televizi a rozhlas, poplatek za pobyt v nemocnici, zpozdné v knihovně nebo školné a další. V případě potřeby je možné se obrátit o pomoc na HELP linku Člověka v tísni na telefonním čísle: 770 600 800, případně na dluhové poradny v Karlovarském kraji," uvedla mluvčí Karlovarského kraje Jitka Čmoková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vjkombajn/Pixabay.com

Štítky exekuce, milostivé léto, dluh, exekutor, Karlovarský kraj, léto, poplatek, Starostové a nezávislí, Člověk v tísni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milostivé léto nabízí dlužníkům v Karlovarském kraji zastavení exekuce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.