Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Výrobce kol CUBE rozšiřuje svou výrobu do CTParku Cheb

Výrobce prémiových kol CUBE rozšiřuje svou výrobu do CTParku Cheb. V únoru 2022 firma plánuje zprovoznění montážní linky pro jízdní kola. Hledá proto nové zaměstnance. Cheb si výrobce kol a elektrokol vybral zejména kvůli výhodné poloze, ale i dostupnosti technického personálu.

Německý výrobce kol CUBE expanduje a převádí své výrobní kapacity zpět z Asie do Evropy. Důvodem je mimo jiné komplikovaný dodavatelský řetězec v kombinaci s vysokými náklady na dopravu a její nedostupnost. První výrobní závod v Česku spustí právě v chebském CTParku, kde evropský průmyslový developer CTP postavil novou budovu o velikosti 10 tisíc metrů čtverečních.

"Chceme v Evropě zvýšit přidanou hodnotu našich produktů a vytvořit nová pracovní místa. Naše objednávky z Asie jsme již snížili zhruba o 100 tisíc kol,“ řekl majitel CUBE Marcus Pürner. V nejvyšší fázi expanze by se v Chebu mohlo vyrábět okolo 1600 kol nebo elektrokol za den.

Společnost CTP provozuje průmyslový park u dálnice D6 nedaleko Chebu, na dohled od přehrady Jesenice. "Těší nás spolupráce s nájemcem jako je CUBE. Na jejich výrobky je radost nejen pohledět, ale natož se na nich svézt, třeba právě v krásné krajině Chebska. Prémiový CTPark Cheb vytváří právě pro takové klienty ideální základnu pro jejich další růst,“ uvedl obchodní ředitel CTP Česká republika Jakub Kodr.

Příchod nového zaměstnavatele do regionu podporuje i Karlovarský kraj. "Jedná se o moderní dynamickou společnost, která přichází s velice zajímavou nabídkou pro všechny zájemce o kvalitní pracovní uplatnění nejen z Chebska, ale i z Ašska a Sokolovska. Tento typ výroby v našem kraji dosud není zastoupen a jsem přesvědčen, že velmi dobře doplní stávající výrobní programy ostatních firem,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

Společnost CUBE nyní hledá přes tři stovky zaměstnanců. „Otevíráme řadu pracovních pozic a novým kolegům nabízíme nejen atraktivní platové ohodnocení, ale i příjemné pracovní podmínky a řadu výhod a benefitů,“ doplnil Pürner.

Společnost CUBE založil Pürner v roce 1993 v severovýchodním Bavorsku. Působí ve více než 60 zemích a má zhruba tisícovku zaměstnanců. Portfolio CUBE zahrnuje prakticky všechny typy kol a elektrokol, stejně jako rozsáhlou nabídku oblečení a doplňků.

V Chebu a jeho okolí vyrostlo několik průmyslových zón. Jejich základem byl Průmyslový park Cheb, který připravilo město, následovala spolupráce s developerem Panattoni, který v Chebu vybudoval hned dvě průmyslové zóny. Cheb je tak z pohledu průmyslových zón nejvyhledávanější lokalitou v kraji. Promítá se to i do nejnižší nezaměstnanosti, která je v kraji na Chebsku, aktuálně je to 3,7 procenta lidí bez práce, zatímco celý Karlovarský kraj má podíl nezaměstnaných 4,7 procenta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto CUBE

Štítky ČR, Německo, reality, stroje, zóny, Cheb, výroba, CTP, Evropa, Asie, Česko, průmyslová zóna, okres Cheb, Karlovarský kraj, Petr Kulhánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrobce kol CUBE rozšiřuje svou výrobu do CTParku Cheb  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.