Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Kraj bude turistům přispívat na ubytování, vyčlenil na to tři miliony korun

Pobyt v hotelech, penzionech, kempech a všech dalších typech ubytovacích zařízení na území Karlovarského kraje bude pro návštěvníky levnější. Vedení kraje totiž opět spouští systém podpory cestovního ruchu, v jehož rámci bude návštěvníkům proplácet příspěvek ve výši až tří set korun za jednu noc. Podle náměstka hejtmana Vojtěcha Franty (Piráti) se tak kraje snaží oživit cestovní ruch ochromený obdobím pandemie koronaviru a znovu přilákat návštěvníky do regionu.

„Program byl spuštěn už v loňském roce. Jednalo se o poskytování finančních darů na ubytování v Karlovarském kraji a setkal se velkým úspěchem. Kraj uhradil 1 005 žadatelům celkem téměř 2, 7 milionu korun,“ uvádí Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Pandemie se ale vrátila a opět velmi výrazně ovlivnila oblast lázeňství a cestovního ruchu a to nejen v Karlovarském kraji. Ten je ale na turismu velmi závislý a proto chce vedení kraje opět pomoci nastartovat zájem domácích i zahraničních turistů.

„Přispívat na ubytování budeme lidem, kteří budou v ubytovacích zařízeních v kraji pobývat od 1. do 30. června a od 1. září do 30. listopadu,“ upřesnil náměstek hejtmana Vojtěch Franta.

Podle jeho dalších slov vyčlenil Karlovarský kraj na tuto akci zatím tři miliony korun a a příjem žádostí o poskytnutí finančního daru spustí od 15. června.

S jeho ukončením počítáme 31. prosince, pokud k vyčerpání celého objemu financí nedojde dříve.  Doufám, že příspěvky budou motivovat turisty i návštěvníky kraje k tomu, aby poznali jedinečnou krásu našeho kraje a znovu se k nám vraceli. Zároveň věřím, že usnadníme restart podnikání v cestovním ruchu a navazujících službách,“ dodal náměstek.

Finanční podporu na ubytování v Karlovarském kraji budou moci získat všechny fyzické osoby s trvalým pobytem na území Evropské unie, přičemž pobyt musí trvat minimálně 3 po sobě následující noci a maximálně 6 nocí nepřetržitě v jednom ubytovacím zařízení.

„Maximální možná výše daru je stanovena ve výši 50 procent účtované částky v ubytovacím zařízení na ubytování za jednu osobu a noc, maximálně však 300 korun za jednu noc a osobu. Žadatel může v jedné žádosti žádat za sebe a 4 další osoby, které s ním byly společně ubytovány,“ dodala Jana Pavlíková s tím, že podrobné informace jsou zveřejněny na webových stránkách Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky Karlovarský kraj, turismus, podpora, peníze, ubytování, koronavirus, cestovní ruch, ubytovací zařízení, Vojtěch Franta, pandemie covidu-19, Česká pirátská strana, Jana Pavlíková, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj bude turistům přispívat na ubytování, vyčlenil na to tři miliony korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.