Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

O titul Stavba Karlovarského kraje soutěží rekordní počet přihlášených

Nezvykle velký zájem zaznamenali v letošním roce pořadatelé tradiční soutěže, která je rozdělena na tři sekce. Soutěží se totiž o nejlepší stavbu, projekt a zachráněnou památku. Podle Anny Vláškové, manažerky pořádajícího Regionálního stavebního sdružení, byla v loňském roce soutěž kvůli pandemii zrušena.

„Soutěž vždy vyhlašujeme jako součást Dnů stavitelství a architektury. Ty mají bohatý program, jehož součástí je například i soutěž středních průmyslových škol nebo odborná konference. Soutěž jsme pro letošek zrušili úplně a konferenci chceme uspořádat na podzim, kdy snad už bude pandemická situace lepší a budou mít šanci přijet i hosté ze zahraničí,“ sdělila Anna Vlášková.

Soutěž je určena široké veřejnosti, která může letos vybírat z osmadvaceti přihlášených staveb, patnácti projektů a šesti zachráněných památek. Spektrum přihlášených je velmi široké a zájem o hlasy veřejnosti je rovněž velký. O hlasování žádají své obyvatele například i starostové obcí a města na sociálních sítích.

„Přihlášeny jsou opravdu zajímavé stavby a projekty. Najdeme mezi nimi například rekonstrukci rodinného domu, bytový dům, úpravu kolonády, hřbitovní kapli nebo lávku přes řeku Ohři,“ dodává manažerka stavebního sdružení.

Hlasovat lze elektronicky a přihlášené stavby najdou zájemci na webových stránkách sdružení. Do sekce stavby mohly být přihlášena pouze díla, která byla zkolaudována a zprovozněna od 1. ledna 2018 do 30. dubna letošního roku. Pořadatelé mají letos připraveny ceny jak pro soutžící, tak  i hlasující veřejnost.

Vedle hlavních cen, bude v soutěži udělena i cena primátorky města Karlovy Vary a hejtmana Karlovarského kraje. „Mě osobně se velmi líbí přestavba budovy spořitelny Sparkasse u Vřídelní kolonády v centru Karlových Varů a zaujala mě i stavba pivovaru Červený vlk a Božím daru,“ řekla Andrea Pfeffer Ferklová (ANO), primátorka Karlových Varů.

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek (HNHRM) bude hlasovat pro obnovu zámku v Kopaninách a lávku přes řeku Ohři ve Svatošských skalách. „Je vidět, že tady u nás v kraji dokážeme postavit pěkné věci a mohlo by to být jakýmsi povzbuzením místních obyvatel, aby začali být na svůj kraj více pyšní,“ dodal Dalibor Blažek.

Svůj hlas v soutěži můžete vybrané stavbě, projektu a památce dát do 18. června, kdy bude soutěž ukončena.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky stavby Karlovarska, soutěž, projekty, památky, hlasování, Karlovarský kraj, architektura, projekt, Karlovy Vary, Dalibor Blažek, Andrea Pfeffer Ferklová, Ohře, ANO 2011, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Stavba Karlovarského kraje soutěží rekordní počet přihlášených  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.