Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lázeňské parky připravují soutěž o nejhezčí sídlištní předzahrádku

Mnohdy nevzhledné okolí panelových domů a celkový vzhled sídlištních ploch inspiroval vedení Karlových Varů a společnosti Správa lázeňských parků k zorganizování soutěže o nejhezčí předzahrádku. Ta bude vyhlášena v následujících dnech a hlásit se do ní mohou všichni „drobní“ zahrádkáři, kteří se starají o okolí svého domu.

„Jedná se o první projekt, který má pomoci udělat Karlovy Vary hezčím městem. Soutěž bude vyhlášena 10. května a potrvá do konce měsíce,“ říká Petr Bursík (ODS), náměstek karlovarské primátorky.

Soutěžit se bude o hodnotné ceny určené samozřejmě pro potřeby zahrádkářů. A tak se účastníci soutěže mohou těšit na dodávku mulče, humusu, kytiček a dalších potřebných věcí pro údržbu své domovní předzahrádky.

„Chceme vyzkoušet, zda se do této soutěže lidé přihlásí a zároveň sondujeme zájem obyvatel města o takovéto drobné zahrádkaření. Víme, že každý nemůže mít zahrádku a každý ji samozřejmě ani nemá. Uvažujeme ale o tom, že bychom lidem dali do výpůjčky plochy před jejich domy a oni by si tam mohli malé zahrádky vytvořit,“ vysvětluje záměr radnice náměstek primátorky.

Přesné podmínky soutěže, její termíny a způsob přihlašování by měla zveřejnit městská společnost Správa lázeňských parků a samozřejmě vyhlášení soutěže oznámí i magistrát.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předzahrádky, kytiky, zahrádkáři, Karlovy Vary, soutěž, lázeňské parky, předzahrádka, Správa lázeňských parků, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lázeňské parky připravují soutěž o nejhezčí sídlištní předzahrádku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.