Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Po třech týdnech uzávěry okresů Sokolov a Cheb, začala včera uzávěra celé republiky

Od 12. do 28. února byl zamítnut vstup do okresů Sokolov a Cheb v pěti tisících případech. Nejčastěji se podle karlovarské policejní mluvčí Zuzany Týřové, jednalo o cesty za turistikou, na nákupy nebo návštěvy za známými.

„Během výše uvedené doby policisté při kontrolách odhalili 5 trestných činů a jednu osobu v celostátním pátrání. V souvislosti s tímto opatřením jsme nemuseli řešit žádné narušení veřejného pořádku,“ sdělila Zuzana Týřová.

Z hranic okresů Sokolov a Cheb zmizely v noci z neděle na pondělí zátarasy, ale policejní hlídky zůstaly. Ty totiž plynule přešly na kontrolu dodržování vládních opatření, která začala platit od 1. března.

„Nepůjde o pevná stanoviště po celých 24h denně sedm dní v týdnu, jako tomu bylo o uplynulých dnech. Kontrolní činnost bude na stanovištích nepravidelná, ale intenzivní. Hlídky budou mobilní, svá stanoviště budou případně měnit a reagovat na aktuální situaci, kde bude zapotřebí dohlížet na dodržování tohoto opatření,“ upozorňuje mluvčí.

Během včerejšího dne nemusela policie řešit žádný vážnější problém a to nejen v Karlovarském kraji, ale ani jinde v České republice.

„Za celý včerejší den jsme nezaznamenali žádné vážnější problémy. Ty drobnější byly řešeny na místě. Je třeba lidem za tento přístup a dodržování opatření poděkovat. Věřím, že si všichni uvědomujeme, jak důležitá tato opatření jsou,“ uvedl Jan Hamáček (ČSSD), ministr vnitra.

Zatímco na uzávěru okresů Sokolov a Cheb dohlíželo zhruba tři sta policistů, nyní bude v terénu v Karlovarském kraji ještě o sto padesát policistů více a k tomu přijedou na pomoc i vojáci a celníci.

„Měl jsem připravené všechny doklady, včetně potvrzení od zaměstnavatele, ale kontrolován jsem nebyl,“ uvedl Jiří Kubát, který za prací dojíždí z okresu Karlovy Vary na Chebsko.

Ani Jan Hudák na kontrolu nenarazil a to projížděl z okresu Karlovy Vary do Chodova, kde pracuje. „Čekal jsem kontrolu už někde v Počernech, ale nikdo tam nebyl. Další jsem čekal před Chodovem, ale i tam byl včera kolem poledne průjezd volný,“ uvedl Jan Hudák.

 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kontroly, policie ČR, vládní restrikce, omezení pohybu, Karlovarský kraj, Cheb, Sokolov, Karlovy Vary, Jan Hamáček, Chodov, ČSSD, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech týdnech uzávěry okresů Sokolov a Cheb, začala včera uzávěra celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.