Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Radnice chce konečně najít využití areálu staré vodárny v Tuhnicích

Mnoho let opuštěné a velmi zanedbané území v Karlových Varech by mělo do budoucna sloužit hlavně k volnočasovým aktivitám, sportu a odpočinku. Leží ale v takzvané záplavové zóně a tak bude pro vedení města velmi složité na realizaci svých záměrů sehnat dotační peníze.

„Objekt vodárny koupilo město v roce 2013 a od té doby se s ním nic neděje. My nyní chceme zpracovat jasný záměr a projekt, který bude toto území komplexně řešit. Máme určité představy a chceme, aby byl kladen důraz na veřejnou službu, volnočasové aktivity a sport,“ vysvětlil náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

V místě by mohlo být postaveno i menší občerstvení a toalety. Návrhů v minulosti bylo už mnoho od komerčního hotelového komplexu pro KV arénu až po nejrůznější volnomyšlenkářské aktivity.

„Naším záměrem je propojit toto území s meandrem a udělat zde zónu odpočinku a relaxu. Nebude to ale jednoduché, protože se jedná o záplavové území a proto musíme sledovat všechny dotační tituly a snažit se na realizaci získat nějaké finance. I když víme, že to bude velmi obtížné,“ dodal náměstek primátorky.

Na návrhu využití se budou podílet jak architekti, tak i studenti Vysoké školy ekonomické v Praze, kteří budou v rámci obhajoby svého studia zpracovávat projekt na využití území staré vodárny. „Budeme samozřejmě přihlížet ke všem variantám a věříme, že se nám podaří vyřešit toto území ke spokojenosti občanů,“ dodala primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky stará vodárna, Tuhnice, Karlovy Vary, záměr, projekt, vodárna, ANO 2011, Andrea Pfeffer Ferklová, Vysoká škola ekonomická v Praze, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice chce konečně najít využití areálu staré vodárny v Tuhnicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.