Počasí dnes12 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovarské kulturní léto začíná zítra uprostřed lesů na Linhartu

Zasadit strom, uklidit les, poznat jeho obyvatele i správce nebo si vyzkoušet jednu z několika tras lanového centra. To vše můžete zažít zítra na karlovarském Linhartu. Budete mít možnost si opéct špekáčky a prožít pohodový den v lese.

„Součástí akce Den s lázeňskými lesy budou zážitkové programy „Zasaď si svůj strom“ a „Pomoz vyčistit les“. Připravena bude také ukázka lesní pedagogiky v oborách a naučných stezkách. Zdarma budou přístupné vybrané okruhy přírodního lanového centra. Oslava začátku letních prázdnin se uskuteční od 10 do 15 hodin v areálu Svatý Linhart. Vstup je zdarma,“ popisuje stručně program zítřejšího dne mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Na nejmenší účastníky akce čekají úkoly na naučné stezce oborou a siluetami zvířat. Budou poznávat paroží, lesní dřeviny, zvěř a zahrají si na lesního detektiva.

„Starší děti a dospělí se mohou na pár hodin proměnit v lesní dělníky a vyzkoušet si práci v lese. Na lesní pasece se mohou zapojit do úklidu klestu, který pomůže připravit půdu pro následnou výsadbu. Kdo se chce podílet na výsadbě lesů, může si v lesní školce zasadit semínko lesních dřevin. O označený květináč bude v lesní školce postaráno až do podzimu, kdy si jeho majitel sazeničku přesadí do lesní školky a následně i na paseku,“ doplňuje Martina Nentvichová, projektová manažerka Lázeňských lesů Karlovy Vary s tím, že v galerii Svatý Linhart budou od 13 hodin k vidění fotografie Stanislava Wiesera, který výstavou oslaví svoje významné životní jubileum.

Den s lázeňskými lesy je úvodní akcí celoprázdninového programu Karlovarského kulturního léta, které je součástí kampaně Karlovy Vary – Město zážitků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto llkv

Štítky Lázeňské lesy, svatý Linhart, les, zasaď strom, laové centrum, Karlovy Vary, léto, naučná stezka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarské kulturní léto začíná zítra uprostřed lesů na Linhartu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.