Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Soap Sokolov vyrobila už 20 milionů mýdel, nově i antibakteriálních

Společnost Soap Sokolov, která se zabývá výrobou mýdel, za rok a půl od svého vzniku vyrobila už 20 milionů kusů mýdel. Nově přichází s mýdlem s antibakteriálním účinkem. S jeho vývojem sice začala ještě před koronavirovou epidemií, ale podle jednatele Tomáše Lorence může být právě nyní mezi zákazníky úspěšné, řekl dnes novinářům.

Firma, která vznikla spojením části výroby firmy Krufin a Sokolovské uhelné, začala v roce 2017 s výrobou jednoho základního druhu mýdla. "Vyráběli jsme jich půl milionu měsíčně. V současné době se už výroba ztrojnásobila. Dříve jsme vyváželi jen do Polska a na Slovensko, v současné době jsou naši zákazníci v Německu, Chorvatsku, pobaltských státech a připravujeme i nabídky do Rakouska a pro nadnárodní řetězce," uvedl Tomáš Lorenc.

Koronavirová krize se firmy dotkla, ale spíše pozitivně. V době nejpřísnějších opatření se zájem o mýdla ze sokolovské firmy výrazně zvýšil, a to hlavně v Polsku. Společnost tak dokonce rozjela výrobu na dvě směny, aby objednávky uspokojila.

Zároveň se podařilo dokončit vývoj nového druhu mýdla. Mýdlo s antibakteriálním účinkem kombinuje speciální účinnou antibakteriální přísadu společně s nanostříbrem. Soap Sokolov je tak podle jejích představitelů prvním výrobcem v Evropě, kterému se povedlo podobnou recepturu při průmyslové výrobě použít.

Mýdlo s antibakteriálním účinkem ale není jediný směr, kterým se mýdlárna ze Sokolova zabývá. Podle výkonné ředitelky Gabriely Mezkové laboratoř vyvíjí i mýdla s abrazivními vlastnostmi, různé barvy a vůně ve spolupráci se známými parfumářskými firmami nebo třeba mýdla s kousky květin. Cílem je vyhovět nejrůznějším požadavkům zákazníků, od tvaru, složení až po výsledné balení mýdel.

Společnost Soap Sokolov, která je jedinou průmyslovou výrobou tuhého mýdla v České republice, zaměstnává zhruba 25 lidí. Zaměstnanci jsou místní, nevyužívá agenturní pracovníky. V loňském roce podle účetní uzávěrky firma skončila ve ztrátě zhruba 13 milionů korun. Ztráta ale souvisela podle Lorence s náklady na rozjezd firmy, odpisy a podobně. Letos by se už chtěla společnost dostat provozně na nulu a v dalším roce už snad i do zisku.

Autoři | Foto soap

Štítky ČR, kosmetika, firmy, SOAP Sokolov, mýdlo, Sokolov, výroba, Polsko, Sokolovská uhelná, koronavirová krize, Německo, Slovensko, Chorvatsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soap Sokolov vyrobila už 20 milionů mýdel, nově i antibakteriálních  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.