Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Hornická pouť letos v Sokolově nebude a v „pekle“ možná zůstanou i čerti

Ačkoliv dochází ke stále většímu rozvolňování hygienických a epidemiologických opatření vedení Sokolova rozhodlo, že se letos tradiční Hornická pouť konat nebude. Otazník visí i nad další tradiční akcí, kterou je průvod čertů.

„Nedokážeme uhlídat počet lidí ve městě. Víme, že jich sem na pouť přijede i deset a více tisíc a když sledujeme, že vláda nechce povolit velké letní festivaly, nepředpokládáme, že by nám na začátku září povolila takto velkou akci,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Vedení města má již ale dohodu s většinou interpretů, že místo letoška v Sokolově zahrají za rok. Jedná se hlavně o kapely Mig 21 a Jelen. Náklady na uspořádání poutě ročně dosahují zhruba jeden a půl milionu korun.

„Nechceme ale tradici hornické poutě úplně opomenout a proto nyní řešíme, jak si Den horníků připomeneme. Určitě uděláme vlajkovou výzdobu města, výstavu věnovanou hornictví a zvažujeme menší akci v kulturním domě,“ doplnil místostarosta.

Velký otazník navíc visí nad prosincovým průvodem čertů. Tady se totiž scházejí dvě věci, ve kterých nyní stále není jasno. Tou první je opět počet návštěvníků a druhou jsou samotní čerti.

„Většina účinkujících přijíždí z Rakouska a Německa a opravdu si nyní netroufáme říci, jaká bude na podzim situace. Zda bude nějaká druhá koronavirová vlna, zda bude možné cestovat a tak dále. O zrušení průvodu čertů jsme ale zatím nerozhodli," dodal Jan Picka.

Obyvatelé Sokolova samozřejmě nemají ze zrušení poutě radost. "Sice se stále rozvolňuje, ale asi opravdu nevíme, co se bude dít během léta a na podzim, takže se to dá pochopit. Ale škoda to rozhodně je," odpověděla nám Marie Dušková. O zbytečném strachu naopak mluvil Václav Černý: "Já se nebojím a myslím si, že žádná druhá vlna nebude. Pouť klidně mohla být, protože po prázdninách už budeme žít úplmě jinými věcmi, než je nějaký koronavirus."

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto sokolov.cz

Štítky Hornická pouť, Sokolov, Den horníků, zrušení, pouť, Jan Picka, Mig 21, Marie Dušková, Václav Černý, Německo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hornická pouť letos v Sokolově nebude a v „pekle“ možná zůstanou i čerti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.