Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Slepičář: O slepice je stále větší zájem. Lidé chtějí žít zdravě, mít ke snídani domácí vajíčka

PR článek

Že slepice chovají jen babičky na vesnicích? Ale kdeže… Jejich kouzlo objevuje stále více mladých rodin, a to i ve městech. Své o tom ví Slepičář. Kdo to je? Přece provozovatel oblíbeného e-shopu www.slepicar.cz.

Internetový obchod se slepicemi, to je skutečně neotřelé… Jak vás něco takového napadlo?

Před čtyřmi lety mě oslovil velký celorepublikový prodejce drůbeže, známý spíše pro starší generaci, s tím, že jeho dodávky jezdily po vesnicích a lidé u nich dříve stávali fronty, aby si domů odnesli drůbež. Zeptal se mě, jestli bych neměl nápad, jak zvýšit prodeje v jeho oboru, které již několikátým rokem za sebou klesají. Navrhl jsem: „Pojďme prodávat slepice na e-shopu stejně jako se prodává třeba krmivo pro psy.“ Všichni říkali, že jsem blázen (což mají pravdu), jenomže jak se ukázalo, nakonec to hloupá myšlenka nebyla. Naopak. Je třeba si uvědomit, že je člověk od přírody tvor lenivý, tedy i objednání slepice na pár kliků je přece fajn, ne?

No jo, ale někdo si teď může myslet, že posíláte slepice poštou…

Máte pravdu, že i dneska se ozývají lidé s dotazem, zda slepici opravdu přinese pošťačka. Už je jich ale jen zlomek. Slepice samozřejmě vozí naši vlastní dopravci, vlastně vám je přivezou až na dvorek. Tak snadné to je. Rozvážíme po celé republice, i do těch nejvzdálenějších koutů.

Začátky ale určitě nebyly snadné…

Není to snadné ani dnes, na první pohled vypadá vše jednoduché, ale za Slepičářem se skrývá velký tým lidí jak na skladě, tak ve vývoji, administrativě, operátorky, složité procesní systémy, bez těch správných schopných lidí, by Slepičář nikdy nebyl tam, kde je dnes, a já jim všem za to děkuju.

Dnes nabízíte velmi rozsáhlý sortiment. Na začátku jste ale měli v nabídce jen slepice?

Přesně tak. Nutno dodat, že lidé nevěřili, že je něco takového skutečně možné. Museli jsme si získat jejich důvěru. Dnes jsme největší český prodejce živé drůbeže na internetu. Postupně jsme začali přidávat příslušenství, začalo to krmnými směsmi, které by neměl nikdo opomenout přihodit k objednávce, aby slepičky měly vše potřebné pro snášení krásných vajíček. Následně jsme rozšířili sortiment o kurníky, králíkárny, líhně, napáječky a mnoho dalšího příslušenství pro chov a zahradu, nejnověji připravujeme ovocné stromky. Dnes máme dva tisíce položek, které jsou všechny skladem a které ihned expedujeme.

Nabízíte kvalitní slepice?

Je to komplikovaný segment, protože se jedná o živá zvířata, což je samozřejmě jiná liga než třeba elektronika. Snažíme se, aby drůbež byla co nejkvalitnější. Máme v nabídce i roční slepice, které byly chovány čistě pro produkci vajec a chovatel je obměnil mladšími modely. Ty jsou samozřejmě levnější a mnoho lidí chce právě tyto. Někdo si není jistý, zda má smysl takovou slepici kupovat. Věříme, že jednoznačně ano. Jen bych dodal, že ty roční slepice byly celou dobu v kleci, proto když jim pak zákazník dá volnost, může to být pro ně zpočátku šok, nikdy volné do té doby nebyly a chvíli jim trvá, než si zvyknou. Někteří lidé nám nadávají, že prodáváme takové slepice, že vypadají hrozně, já ale říkám, že my té slepici prodlužujeme život o několik let. Slepička se opeří, roznese a dělá radost, kdybychom je neodkoupili od fabrik, tak vám nemusím snad vysvětlovat, co by se s nimi stalo… Neexistují obří slepičí domovy důchodců. Kup si roční slepičku, potěšíš tím babičku. (úsměv)

Takže... Stává se ze slepic trend?

Trendem se před lety, díky pořadu Ano, šéfe!, stala zdravější kuchyně. Lidé začali zdravěji jíst, více sportovat, lépe se chovat k přírodě. Vidíme velmi rostoucí zájem u mladší a střední generace, lidí, kteří chtějí žít zdravěji, chtějí mít domácí vejce a nechtějí podporovat supermarkety. Oni nechtějí žádný velkochov, stačí jim třeba pět slepic, aby si každé ráno mohli udělat dobrou snídani. Je vidět, že zájem o slepice stále roste, možná z nich budou za pár let domácí mazlíčci, jako jsou dnes psi a kočky. (úsměv)

Chtějí i pěkné kurníky?

Právě proto, že po nás naši zákazníci chtěli kurníky, rozhodli jsme se je před rokem přidat do sortimentu. Máme skutečně velký výběr, dovolím si tvrdit, že největší výběr kurníků v České republice. Kurníky jsou hezké dřevěné a snadné na sestavení zákazníkem, příslušenství včetně kurníků posíláme ihned většinou ještě v den objednávky poštou, do týdne přijedeme naší dodávkou s drůbeží, kdy zákazník má kurník pro slepičky připraven.

Mluvíme pořád o slepicích, ale nabízíte i jiná zvířata…

Husy, kachny, krůty a další drůbež. Mrkněte na www.slepicar.cz a vyberte si. (úsměv)

PR text

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky internetový obchod, slepice, slepicar.cz, vejce, kurník, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slepičář: O slepice je stále větší zájem. Lidé chtějí žít zdravě, mít ke snídani domácí vajíčka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.