Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

ANO sestaví v Karlovarském kraji devítičlennou jednobarevnou radu, už rozdělilo posty radních

Hnutí ANO v Karlovarském kraji bude mít devítičlennou jednobarevnou krajskou radu. Hejtmankou bude Jana Mračková Vildumetzová, náměstky Martin Hurajčík a Petr Kubis, kteří s ní na krajském úřadě působili v letech 2016 až 2020. Hnutí o tom dnes informovalo v tiskové zprávě. ANO získalo ve 45členném zastupitelstvu kraje 28 hlasů, prosadí tak jakýkoli návrh bez pomoci zastupitelů jiných stran.

Hurajčík je nynější starosta Mariánských Lázní, Kubis zase Sokolova. „Martin Hurajčík bude odpovědný za resort dopravy a regionálního rozvoje a Petr Kubis za zdravotnictví,“ uvedla Mračková Vildumetzová.

Nové vedení kraje plánuje méně placených postů a kontrolu hospodaření. „Některé výbory a komise sloučíme a rozhodně snížíme počty jejich členů. Budeme daleko více dbát na odbornou stránku a budeme požadovat precizně připravené materiály jak pro radu kraje, tak i pro zastupitele,“ uvedla pravděpodobná budoucí hejtmanka. Sníží se počet výborů a komisí, ve kterých bude zasedat zhruba o 100 lidí méně, než tomu bylo dosud.

Radním pro životní prostředí a energetiku bude Jan Vrba, starosta Chebu, lázeňství, cestovní ruch a UNESCO bude mít na starost Andrea Pfeffer Ferklová, primátorka Karlových Varů a sociální problematiku bude řešit starostka Nejdku Ludmila Vocelková. Radní pro vzdělávání, školství, sport a tělovýchovu bude Hana Žáková. Správu majetku a investice převezme Erik Klimeš a za kulturu a památkovou péči bude odpovídat Gabriela Dostálová.

Prioritami bude zdravotnictví i dostavba D6

„Všichni nominovaní radní byli v uplynulém čtyřletém období krajskými zastupiteli a všichni byli členy naší krajské stínové vlády," uvedla Mračková Vildumetzová. „Každý musel specifikovat tři základní cíle, kterých chce v nadcházejícím čtyřletém období dosáhnout,“ doplnila.

Prioritami nové krajské vlády má být krajské zdravotnictví, dostavba dálnice D6, zřízení stanoviště letecké záchranné služby, zřízení veřejné vysoké školy a příchod investorů, kteří zajistí nová a lépe placená pracovní místa. V tom bude minimálně tematicky navazovat na končící vedení Karlovarského kraje, všechny zmíněné priority už dosavadní vedení kraje připravilo do fází blízkých realizaci.

Od předchozího vedení se chce nové vymezit tím, že plánuje revizi hospodaření za uplynulé čtyři roky. „Do vedení většiny komisí a výborů nominujeme zástupce opozičních stran, kteří s námi byli ochotni mluvit a jsou ochotni spolupracovat na rozvoji a prosperitě Karlovarského kraje,“ dodala budoucí hejtmanka.

Hnutí STAN v čele s dosluhujícím hejtmanem Petrem Kulhánkem, nynějším ministrem pro místní rozvoj odmítlo po volbách jako jediné z těch, kteří se do krajského zastupitelstva dostali, jednání o možné koaliční spolupráci, ale bylo připraveno se bavit o obsazení výborů a komisí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Hnutí ANO

Štítky politika, krajské volby, vedení kraje, hejtman Karlovarského kraje, Jana Mračková Vildumetrová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANO sestaví v Karlovarském kraji devítičlennou jednobarevnou radu, už rozdělilo posty radních  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.