Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V senátních volbách vyhráli dva nováčci

Malá revoluce se odehrála při letošních senátních volbách za obvod číslo 3, který zahrnuje Chebsko a okres Tachov. V letošním roce zvítězili Miroslav Plevný (STAN) a Jaroslava Brožová Lampertová (ANO). Současný senátor Miroslav Nenutil (ČSSD) ze Stříbra, který svůj mandát obhajoval už podruhé, do druhého kola nepostoupil. Voliči mu tentokrát v prvním kole dali jen 14,49 % hlasů, což znamená třetí místo z devíti kandidátů.

Vítěz první kola senátních voleb na Chebsku a prvni postupující do kola druhého, Miroslav Plevný, chce hájit v Senátu především na potřeby příhraničního regionu. „Především chci hájit zájmy příhraničních regionů, o jejichž problémech centrální orgány často ani netuší, a když trochu přece jen ano, tak je obvykle neřeší. Jako chebskému rodákovi a lokálnímu patriotovi mi však není lhostejné, jak se budou Prahou opomíjené příhraniční regiony rozvíjet, či naopak upadat. Chci prosperující region, odkud mladí nebudou odcházet, ale naopak se sem budou chtít vracet. Chci region se zachovalými přírodními a kulturními hodnotami, zdravým prostředím a bez stresu, hluku a shonu velkoměst. Potřebujeme nalézt vyvážený rozvoj ve všech oblastech potřebných pro spokojený život v regionu kvalitní bydlení, zajímavé pracovní příležitosti, dostupné školství a zdravotní péče, pestrá nabídka sportovního, kulturního a společenského vyžití a pocit bezpečí," sdělil.

Jeho protikandidátka ve druhém kole, Jaroslava Brožová Lampertová, chce zase lidem zajistit například dostupnou a kvalitní zdravotní péči.

„Chtěla bych zajistit kvalitní a dostupnou lékařskou péči, pro každého bez rozdílu, zajištění rychlé dopravy do zdravotnických zařízení, sanitky, propojení zdravotního systému, senior expresu. Chci zkvalitnění i lokálních komunikací, efektivní opravy a údržbu silnic. Mám v plánu podpořit hasiče a záchranáře, zajistit varovný systém obcí. Mám zájem na tom, aby sídla firem byla v oblasti a daně a finance zůstávaly v regionu, chci podporu podnikatelů a podnikání. Ráda bych ochránila vodní zdroje a bojovala za udržení vody v krajině, vybudování obecních čističek odpadních vod a kanalizací, lepší nakládání s odpady a stop ničení orné půdy. Chci podpořit technické a zdravotní profese, rozvíjet školství v našem regionu. Přeji si aktivní život pro seniory, sociální služby a zajištění lékařské péče," popsala své cíle.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky senátní volby, Chebsko, druhé kolo, Miroslav Plevný, Jaroslva Brožová Lampertová, Miroslav Nenutil, okres Cheb, ČSSD, ANO 2011, Starostové a nezávislí, Tachov, Stříbro, zdravotnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V senátních volbách vyhráli dva nováčci  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.