Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dotaci čtyři a půl milionu korun si rozdělily jen tři profesionální kluby

Peníze z rozpočtu Karlovarského kraje byly určeny na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu. Čerpat je bude HC Energie Karlovy Vary, HC Baník Sokolov a VK Karlovarsko.

„Do Programu pro poskytování dotací z rozpočtu Karlovarského kraje na podporu sportovní infrastruktury profesionálního sportu mohli žadatelé posílat žádosti v elektronické podobě v únoru letošního roku. Celkem byly přijaty čtyři žádosti, jedna z nich však nesplnila podmínky dotačního programu,“ uvedla mluvčí karlovarského kraje Jitka Čmoková.

Celkem bylo v letošním roce k rozdělení 4,5 milionu korun.

„Vzhledem k tomu, že požadované částky zbylých tří žadatelů přesahovaly stanovenou dotaci, museli jsme žádosti stejnou měrou pokrátit. Všem subjektům tak byla výše dotace zkrácena zhruba na 73% z původní požadované částky,“ uvedl radní pro oblast sportu Josef Váňa (ANO).   

Mezi úspěšnými žadateli je sportovní klub HC Energie Karlovy Vary, který žádal peníze na úhradu nákladů spojených s provozem hokejového A týmu v KV Aréně v Karlových Varech.

„O dotaci na úhradu nákladů spojených s provozem sportoviště zimního stadionu v Sokolově a A týmu úspěšně žádal také hokejový klub HC Baník Sokolov a finanční podporu od kraje získal také klub VK Karlovarsko 2014 s.r.o. Ten použije peníze z dotace na úhradu nákladů spojených s pronájmem haly pro profesionální A tým volejbalu VK Karlovarska,“ dodala mluvčí kraje s tím, že rozdělení dotace již schválilo zastupitelstvo kraje.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vk karlovarsko

Štítky sport, dotace, podpora, Karlovarský kraj, HC Energie Karlovy Vary, HC Baník Sokolov, peníze, Josef Váňa, KV Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dotaci čtyři a půl milionu korun si rozdělily jen tři profesionální kluby  |  Politika  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.