Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Chebské divadlo představí v premiéře trampoty britského teenagera Molea

Na začátku Cestovatelsko-světácké sezony 2023/2024 přichází Západočeské divadlo v Chebu s novou premiérou, která vtáhne diváky do britského maloměsta a do dospívání nesmělého intelektuála. Kultovní román Sue Townsendové "Tajný deník Adriana Molea ve věku 13 a ¾" se stává muzikálovým představením díky režii Miroslava Hanuše, který tuto hru představil na kladenském jevišti i na domovské scéně Divadla v Dlouhé.

Chebská inscenace, režírovaná hostujícím režisérem Mikolášem Tycem, představuje hudební éru osmdesátých let. Na scéně dominuje několikametrový kazetový magnetofon doprovázený na jevišti pětičlennou kapelou The Moodies. Legendární hity Roda Stewarta, Uriah Heep, The Sweet a dalších zní v českém podání. Hudební choreografii zpracovala Adéla Laštovková Svobodová.

Mimo silné hudební linky nabízí představení také nostalgii a britský humor, který by měl oslovit diváky napříč generacemi. I když hlavní postavou je dospívající Adrian (Samuel Gondy), důležitou roli hraje také tragikomický rozpad vztahu jeho rodičů (David Beneš a Pavla Janiššová). Britské tradice zosobňuje babička (Radmila Urbanová) a další postavy, jako přisprostlý děda Bert (Pavel Marek), excentrický soused Lucas (Petr Németh) a emancipovaná sousedka, která betonuje a peče si buřty nad zničeným nábytkem svého exmanžela (Vladimíra Vítová). Sestavu doplňuje Adrianova školní partička spolužáků (Pavel Richta, Jindřich Skopec a Vivien Machková).

Premiéra inscenace je naplánována na 21. října, reprízy budou 24. a 25. října. Hodinu před představením se mohou diváci zúčastnit zážitkového workshopu retro her a zábav nazvaný „Jak to chodilo v osmdesátkách" v divadelní Hvězdárně ve 3. patře. V kavárně Thálie bude v 18:30 připraven dramaturgický úvod.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Západočeské divadlo v Chebu

Štítky Cheb, Divadlo, Premiéra, Inscenace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chebské divadlo představí v premiéře trampoty britského teenagera Molea  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.