Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Abertamy mají návštěvnický tahák. Otevřely muzeum, ve kterém ukazují rukavice i uhlí

Krušnohorské Abertamy mají novou atrakci. Ve městě na Karlovarsku otevřelo nové muzeum, v němž návštěvníkům nabídnou tematické expozice rukavičkářství, hornictví i multimediální část se strojem času. Místní doufají, že novinka dovede do města turisty.

Hlavním lákadlem jsou samotné expozice, které ukazují například speciální šicí stroje a další nástroje určené k výrobě rukavice. Součástí výstavy jsou i historické kožené rukavice z místní produkce. Další informace k historii rukavičkářského řemesla, které mělo v Abertamech tradici trvající sto padesát let, se návštěvníci podívají na rukavičkáře i při práci v plně vybavené dílně. Dalším tématem je hornictví, jež má ve městě dlouho tradici. 

„V expozici hornictví je k vidění rozsáhlá mineralogická sbírka z Jáchymovska, Černá komora a návštěvníci zde mohou získat další informace o vzniku Abertam a jejich hornické minulosti. Muzeum nabízí také cestu do hlubin času. Stroj času přenese zájemce do doby stříbrné, cínové či časů uranové horečky,“ popsala mluvčí krajského úřadu Jitka Čmoková

Celá novinka je součástí projektu Železo, cín a umělecká řemesla ve Schwarzenbergu a Abertamech – dobové svědectví Hornické kulturní krajiny Erzgebirge/Krušnohoří, na který dostal Karlovarský kraj peníze i díky spolupráce se sousedním Saskem. Do prostor nového muzea bylo zároveň přemístěno i Turistické informační centrum. Další informace k otvírací době a cenám vstupného jsou uvedeny na webových stránkách města,“ dodala Čmokoová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovarský kraj

Štítky Abertamy, Karlovarský, Muzeum, Kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Abertamy mají návštěvnický tahák. Otevřely muzeum, ve kterém ukazují rukavice i uhlí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.