Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Aš přemýšlí, že si koupí do muzea staré a velké textilní stroje

V západočeské Aši se zrodil nový nápad, jak ozvláštnit lidem návštěvu města. Do místního muzea, jež sídlí v historické budově v Mikulášské ulici, plánuje nakoupit historické textilní stroje. Technické památky se stanou v případě kladného stanoviska radnice součástí nové expozice v rozšířených prostorách.

Vedení městského úřadu začalo o možnosti dalšího využití kulturní instituce nyní, když městu odklepli krajští radní dotaci ve výši 200 tisíc korun na zpracování nové studie. Plánovaný projekt počítá s tím, že odborníci navrhnou, jak se rozšíří muzejní budova. Mluví se například o přístavbě. Tam by následně sídlily například technické památky z industriální minulosti. Město má vytipované soukromníky, od kterých stroje koupí. 

Jedná o textilní stroje nemalých rozměrů, chystaná architektonicko – urbanistická studie by měla nastínit, jak tuto novou expozicí zakomponovat do té stávající, aby nebyl narušen ráz historické budovy muzea,“ nastínil Aše Milan Vrbata. O tom, kdy se dělníci pustí do případných stavebních prací rozhodnou zejména peníze. Zatím radnice nevyčlenila na zvažovanou investici peníze. Počítá se s tím, že otázka financování projektu se stane součástí budoucích jednání. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Muzeum Aš

Štítky , Průmysl, muzeum, Sbírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aš přemýšlí, že si koupí do muzea staré a velké textilní stroje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.