Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Filmoví fanoušci chtějí v autokině vidět snímky Pulp fiction a Velký Gatsby

Na letišti v Karlových Varech se i v letošním roce otevře autokino. To bude promítat od středy 26. května do soboty 29. května. Návštěvníci mohli do včerejška hlasovat o filmech, které chtějí letos sledovat. Vybírali z dvanácti návrhů, mezi kterými byli jak české tak zahraniční snímky.

„Hlasování vyhrál snímek Pulp Fiction. V první čtyřce se umístil ještě Velký Gatsby, Mizerové navždy a Šarlatán,“ říká Jan Trubač z KV Arény, která bude provoz a projekci autokina na letišti zajišťovat.

Vítězný film získal ve facebookovém hlasování 292 hlasů. Druhý snímek Velký Gatsby 257 hlasů a třetí Mizerové navždy 183. „Čtvrtého Šarlatána chce vidět 155 lidí.  Filmoví fanoušci nechali na pátém místě snímek 3Bobule a na šestém místě snímek Já padouch 3,“ komentuje výsledek hlasování Jan Trubač s tím, že nejméně hlasů získal snímek věnovaný zpěvákovi Miroslavu Žbirkovi nazvaný Meky, pro který hlasovalo pouze dvacet lidí.

Autokino mělo v Karlových Varech premiéru v loňském roce, kdy se promítal snímek Forest Gump a Pomáda. „S vedením i zaměstnanci karlovarského letiště byla vloni dobrá spolupráce. I proto jsme chtěli domluvit promítání na letošek, což se povedlo. O výběru filmů se hlasovalo na facebooku a já věřím, že s výběrem filmů budou všichni spokojeni,“ doplnil jednatel KV Arény Roman Rokůsek.

Klasická kina jsou v současné době stále zavřená, a i když se současné koronavirová situace zlepšuje, kulturní a společenské akce se zatím konat nesmějí. V Karlových Varech bylo zrušeno tradiční zahájení lázeňské sezony a posunut byl i termín konání Mezinárodního filmového festivalu.

„Jsem ráda, že mohu všechny pozvat na letošní filmové večery a dopřát všem zábavu atraktivní a bezpečnou zároveň,“ dodala primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky autokino, Karlovy Vary, KV Arena, výběr filmů, facebook, Velký Gatsby, film, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, letiště, Miroslav Žbirka, Šarlatán, Andrea Pfeffer Ferklová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmoví fanoušci chtějí v autokině vidět snímky Pulp fiction a Velký Gatsby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.