Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Míčová hala KV Arény se opět promění v koncertní sál, na podiu se v pátek a sobotu vystřídá deset kapel

Charitativní koncert nazvaný Muzikanti pomáhají je výsledkem spolupráce agentury Vlny, KV Arény a Města Karlovy Vary. Má se jednat o založení nového tradičního projektu, jehož výtěžek pomůže realizovat kulturní akce v domovech pro seniory a část peněz dostanou i handicapovaní sportovci.

„Už je to více než rok co jsem pořádal poslední koncert bez omezení. A už tenkrát jsem myšlenku na charitativní koncert nosil v hlavě. Pak přišel covid-19 a kulturní dění kleslo na bod mrazu. I proto jsem začal přemýšlet o tom, jak hudebním fanouškům nabídnout koncert, který si užijí. A když jsem to spojil s charitativní myšlenkou a ředitelem KV Arény Romanem Rokůskem, který má dostupné technické zázemí a zabezpečení na takovou akci, byl projekt Muzikanti pomáhají na světě,“ popisuje Vladimír Suchan, majitel pořádající agentury Vlny s tím, že to má být pokus o založení tradice dobročinných koncertů.

Koncert je složen ze dvou částí. První začíná v pátek 26. února večer v 18 hodin a druhá v sobotu 27. února ve stejný čas. Během obou večerů se představí muzikanti z Karlovarska i známá jména české hudební scény.

„A vedle hraní, budou také povídat o svých zážitcích, vzpomínkách na své začátky nebo naopak o plánech na letošní rok. Program obohatí třeba vystoupení karlovarské pěvecké třídy Štěpánky Steinové. Večerem provází moderátor Radim Jehlík,“ říká Jan Kopál, mluvčí karlovarského magistrátu.

Velký podíl na zajištění celé akce má i vedení KV Arény. Ta zajistila nejen prostor míčové haly, ale i dodržování přísných vládních nařízení a účinkující budou mít k dispozici i antigenní testy. „Snažíme se všem vyjít vstříc a udělat maximum pro jejich bezpečnost a zdraví. Vše je zajištěno tak, že se ani muzikanti mezi sebou nebudou potkávat. Každá kapela má svoji šatnu a vše proběhne s minimem kontaktů,“ vysvětluje Roman Rokůsek, jednatel KV Arény, který myšlenku charitativní akce podporuje a věří, že se vše podaří.

PROGRAM

Pátek 26. února … JAZZ – FUNKY – POP

18:00 – Pěvecká třída Štěpánky Steinové
18:40 – Funky Monx
19:35 – Big Band Šmeralka
20:20 – Milan Krajíc & JAZZ Fancies
21:45 – Jan Spálený & ASPM

Sobota 27. února … ROCK – BLUES – POP
18:00 – Hlavolamy
18:50 – Bernard Blues Band
20:00 – Coda
21:20 – KVeen: Queen Live Experience
22:25 – Uriah Heep REVIVAL

Páteční i sobotní koncert se samozřejmě odehraje bez diváků, kteří ho ale budou moci shlédnout pomocí on-line streamu. Ten bude sice přístupný zdarma, ale pořadatelé připomínají, že se jedná i charitativní akci.

„Výtěžek z koncertu pomůže nejen realizovat kulturní charitativní akce v domovech pro seniory, ale také v podobných sociálních zařízeních v Karlových Varech a dále pomůže i handicapovaným sportovcům. Dárce nejvyššího finančního příspěvku na charitativní účet obdrží od Agentury VLNY dvě permanentky na všechny akce pořádané agenturou v roce 2021! Na transparentní účet 123-3328790257/0100 (https://www.kb.cz/cs/transparentni-ucty/muzikanti-pomahaji-kv-arena-s-r-o-czk) lze přispívat už teď, během koncertů i po nich,“ dodal mluvčí magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky kultura, koncert, Vlny, Karlovy Vary, KV Arena, hudební skupina, charitativní akce, kulturní akce, koncertní síň, Jan Spálený, projekt, domov pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míčová hala KV Arény se opět promění v koncertní sál, na podiu se v pátek a sobotu vystřídá deset kapel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.