Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dnešní koncert symfoniků sledujte na streamu, orchestr diriguje Petr Vronský

Karlovarský symfonický orchestr (KSO) připravil další koncert, který bude živě vysílán ze sálu Lázní III. Sólových partů se ujmou Tatiana Skalková a Vendula Svobodová. Koncert začíná v půl osmé večer.

„Na programu dnešního večera je část původně plánovaného abonentního koncertu, tedy Mozartova Koncertantní symfonie pro housle, violu a orchestr KV364 a orchestrální suita Má matka husa Maurice Ravela," říká Marcela Kohušová z marketingového oddělení Karlovarského symfonického orchestru.

Sólových partů se dnes večer ujmou zástupkyně koncertního mistra KSO Tatiana Skalková a Vendula Svobodová.

„A tady je třeba zmínit zajímavou souvislost. Karlovarská rodačka stane před orchestrem v roli sólistky po dvaceti letech, kdy ji její tehdejší učitel z lidové školy umění a člen KSO Josef Malinjak navrhl jako účinkující výchovného koncertu, což mělo zásadní vliv na její pozdější rozhodnutí stát se profesionální hudebnicí,“ říká dále Marcela Kohušová.

Orchestr bude dnes řídit Per Vronský. Původně úspěšný houslista začal svou dirigentskou dráhu v roce 1971. Působil jako šéfdirigent Státní filharmonie Brno, Janáčkovy filharmonie Ostrava a Moravské filharmonie Olomouc, nyní je šéfdirigentem Severočeské filharmonie Teplice. Pravidelně diriguje přední světové orchestry. Jeho široký repertoár zahrnuje přes 200 klasických, moderních, operních a symfonických děl. Je považován za všestranného dirigenta širokého záběru s mimořádným temperamentem a citem pro interpretaci. Zajímavá a bohatá, kritiky vysoce ceněná je i Vronského diskografie.

Koncert můžete sledovat na youtube kanálu Karlovarského symfonického orchestru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky koncert, KSO, stream, youtube, Karlovy Vary, Karlovarský symfonický orchestr, orchestr, Petr Vronský, Vendula Pizingerová, Moravská filharmonie Olomouc, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnešní koncert symfoniků sledujte na streamu, orchestr diriguje Petr Vronský  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.