Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pořadatelé se nevzdávají, mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary bude v listopadu

Jedna z nejvýznamnějších kulturních akcí v České republice se na podzim dočká své minimalistické verze. Alespoň to je představa pořadatelů filmového festivalu, kteří chtějí v polovině listopadu v lázeňském městě promítnout třicet nejvýraznějších filmových titulů letošního roku.

„Vzhledem k situaci, která nastala na jaře letošního roku v souvislosti s koronavirovou epidemií, nebylo možné konání řádného 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Proto jsme se rozhodli od 18. do 21. listopadu 2020 uspořádat 54½ MFF Karlovy Vary. Formou nesoutěžní přehlídky bychom rádi našim hostům a divákům nabídli v české premiéře exkluzivní výběr nejvýraznějších filmových titulů, které vzbudily nadšené ohlasy při premiérovém uvedení na letošních festivalech Sundance, v Berlíně či v Benátkách, případně nesou označení Cannes Label,“ uvádí pořadatelé festivalu v tiskové zprávě.

Promítat by se mělo ve Velkém a Malém sále hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary a kině Čas. V programu 54½ MFF KV bude přibližně 30 filmových titulů, každý z filmů bude mít dvě až tři projekce. Program bude sestaven tak, aby diváci měli možnost jejich zhlédnutí jak v první, tak ve druhé polovině čtyřdenní přehlídky.

„Naší ambicí je najít způsob, jak v současné situaci uspořádat rozsáhlejší kulturní akci efektivně a především bezpečně. Věříme, že při dodržování pravidel a zajištění sofistikované prevence a ochranných prostředků není nezbytné ani v této době rezignovat na kulturní život,“ dodávají pořadatelé.

Kompletní program filmového festivalu chtějí pořadatelé zveřejnit v pondělí 19. října na svých webových stránkách. Tam zájemci najdou i praktické informace o možnostech ubytování, nákupu vstupenek a bezpečnostních opatřeních.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky filmový festival, MFF, Karlovy Vary, novinka, kino, Česko, Sundance Film Festival, Berlín, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Městské divadlo Karlovy Vary, Benátky, Cannes, Hotel Thermal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořadatelé se nevzdávají, mimořádný 54½ MFF Karlovy Vary bude v listopadu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.