Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Shakespeare v Lokti, František Nedvěd na Rolavě

Konečně je tu víkend a s ním celá řada akcí. Na výběr toho není zrovna málo. Na zájemce čeká divadelní představení v amfiteátru v Lokti, koncert Františka Nedvěda a pro mlsné jazýčky například ochutnávka medu na hradě Hauenštejn.

Divadlo v Lokti

Nemáte ještě plány na dnešní večer? Tak to můžete vyrazit do Lokte na divadelní představení William Shakespeare: Dobrý konec všechno spraví. Po úspěšném uvedení her Veselé paničky windsorské, Zkrocení zlé ženy, Sen noci svatojánské, Mnoho povyku pro nic, Romeo a Julie , Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete a Hamlet v Lokti míří do amfiteátru pod hradem další shakespearovská klasika - tentokrát komedie Dobrý konec všechno spraví. Těšit se diváci mohou na Ondřeje Pavelku, Martina Dejdara, Jan Vlasák, Anna Stropnická, Anna Fialová a mnohé další. Přestavení začíná v 21 hodin. Vstupenky jsou stále k dostání ZDE.  

Ochutnávka medu a letové ukázky

„Chvála medu a Krkavci na Horním Hradě“, tak se jmenuje víkendová akce, během které se dozvíte vše o krkavcích. Připraveny jsou letové ukázky i povídání o těchto ptácích, kteří neodmyslitelně patří do pohádek a příběhů. Na nádvoří hradu nebude chybět další ročník akce Chvála medu. Shodou okolností připadly letošní slavnosti na Mezinárodní den medoviny, proto zde kromě medu a dobrot z něj vyrobených, ochutnáte právě i medovinu. Připraveny jsou i přednášky o včelařství, pro ty nejmenší jsou připraveny také soutěže. Celá akce začíná v sobotu v 10 hodin a potrvá do pěti odpoledne. Více informací na webových stránkách hradu. 

Když už budete v Lokti, můžete vyrazit i na samotný hrad. Zde je v sobotu připravena komentovaná prohlídka věnovaná vězeňství. Začíná se ve 13.00,14.00 a 15.00 hodin. Ten samý den se na nádvoří hradu také dozvíte vše o popravách. Samozřejmě s nadsázkou a v lehkém tónu.

Beatová síň slávy

Amfiteátr v Lokti rozezvučí v sobotu tóny big beatu. Beatová síň slávy Radia BEAT ... trochu jinak, místo dvou květnových večerů v Lokti jeden srpnový. Celý únor mohli posluchači hlasovat, kdo vstoupí do oné síně slávy. Těšit se návštěvníci mohou na několik koncertů. Už ve dvě odpoledne vystoupí Votchi. Následovat budou skupiny jako Pumpa, Milan Schelinger Band, Krausberry nebo Můj táta Dědek. Vstupenky a podrobný program můžete nalézt na webových stránkách pořadatele  www.vlny-musicag.cz    

Další koncert čeká na posluchače v neděli v areálu Rolava, od 16 hodin zde vystoupí František Nedvěd & Tiebreak / Petr nebo Pavel. Vstupenky jsou stále k prodeji

Lázně za císaře pána

Nahlédnout do doby na sklonku monarchie, kde po kolonádách korzovaly elegantní dámy a pánové, můžete v Městském muzeu Mariánské Lázně. K vidění je zde výstava historických fotografií lázeňských míst, vytvořená sběratelem a historikem fotografie Pavlem Scheuflerem. Výstava končí v neděl, máte tedy poslední šanci se vrátit trochu do historie.

Zároveň pokračují i workshopy v rámci projektu „Karlovarské kulturní léto“. V sobotu si můžete procvičit své taneční kroky s Janem Onderem. Dorazit můžete do Dvořákových sadů mezi 15 a 18 hodinou. V neděli ve stejný čas a na stejném místě je zas připravena dětská jóga.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto VLNY music agency

Štítky tipy na víkend, divadlo, koncert, Loket, výstava, Mariánské lázně, hrad, František Nedvěd, William Shakespeare, med, Rolava, vstupenka, Hauenštejn, amfiteátr, divadelní představení, Pavel Scheufler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Shakespeare v Lokti, František Nedvěd na Rolavě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.