Dnešek i zítřek bude v západočeském městě zasvěcen pivu. Akce nazvaná Pivní kúra na Ferdinandce nabídne bohatý program včetně školy čepování zlatavého moku. Ten bude samozřejmě možno i ochutnávat.
„Lidé se stále více zajímají o pivní kulturu, historii výroby piva, regionální pivovary, různé druhy piva a světové zkušenosti s přípravou tohoto pěnivého nápoje, a právě během této akce se bude diskutovat o rozšíření znalostí o nejslavnějším českém produktu,“ říká pořadatelka akce Tereza Zíková.
Velmi zajímavá bude přednáška mladých, ale již velmi populárních a významných bloggerů Beer with Travel, Jana Šamly a Vladimíra Marouška, kteří nedávno vydali knihu o svých cestách po stopách piva po celém světě, jež se okamžitě stala bestsellerem. A doporučením pro každého návštěvníka je rovněž návštěva školy čepování piva.
„Není to totiž tak jednoduché, jak se zdá. Člověk musí být schopen čepovat nápoj v požadovaném úhlu a dělat to nepřetržitě, pěna musí mít stejnou barvu a poměr kapaliny k pěně ve sklenici je také důležitým detailem, který hovoří o dovednosti čepujícího,“ říká Elena Sorokina PR manažerka mariánskolázeňského Infocentra a s tím, že právě pořadatelka akce Tereza Zíková získala řadu ocenění v čepování, je skvělým odborníkem na pivo.
Na akci, kzerá začíná dnes od 17 hodin, také můžete absolvovat kvíz ze znalostí piva nebo se účastnit soutěže, kdo rychleji vypije sklenici pivní pěny. Nebo prostě můžete alespoň ochutnat dobré pivo, poslouchat dobrou hudbu a zhlédnout fotografickou výstavu, která je samozřejmě věnována pivu.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.