Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mariánské Lázně jsou destinací, kterou musí turisté teprve objevit

Na návštěvníky města čeká řada novinek, ale i projektů osvědčených v letech minulých. Na děti čekají veverky Karolína a Ruda a zábavu nabídne i pravidelná multikulturní akce, které se říká KOK a znamená Kulturní ozdravnou kúru.

„Ve spolupráci s odborníky v cestovním ruchu i nadšenci z řad místních sdružení a spolků připravujeme na letošní léto řadu novinek. Doufáme, že výpadek zahraničních turistů alespoň částečně nahradí tuzemská klientela, a zároveň vnímáme tuto situaci jako ideální příležitost pro získání nových návštěvníků. Chceme ukázat, že Mariánské Lázně jsou destinací pro všechny věkové skupiny, které musí naše město teprve objevit,“ říká Barbora Tintěrová, ředitelka Informačního centra Mariánské Lázně.

Pro dětské návštěvníky je na léto připraven projekt mariánskolázeňských veverek, jež provázejí městem hlavně děti. Každý rok si veverky Karolína a Ruda připraví pro děti nové téma s křížovkou, kterou musí vyluštit.

„Letos čeká děti nejen nová křížovka, ale také nová trasa. K projektu organizátoři připravili rovněž sadu suvenýrů s motivem veverek. Některé z nich dostanou děti zdarma za vyluštění křížovky,“ doplňuje Elena Sorokina, PR manažerka informačního centra.

Další novinkou je Stezka spisovatelů, která byla uvedena do provozu v loňském roce a jejíž součástí je rovněž luštění kvízů. Otevřeny budou nové prohlídkové trasy města a na léto je také naplánovaná pravidelná multikulturní akce pro širokou veřejnost s názvem KOK (Kulturní ozdravná kúra), kterou zajišťuje spolek Švihák.

„Návštěvníci se mohou těšit na koncerty, filmové projekce, taneční a divadelní vystoupení, workshopy, program pro děti, snídani v trávě, bleší trh a další. Program se teprve připravuje, ale určitě bude bohatý a bude stát za to naše město navštívit,“ dodává Elena Sorokina s tím, že se plánuje i další ročník Marienbad Film Festivalu, běh do vrchu Hamelika nebo sochařské sympozium na vrchu Krakonoš.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Mariánské Lázně, veverky, kultura, novinky, Karlovarský kraj, veverka, projekt, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mariánské Lázně jsou destinací, kterou musí turisté teprve objevit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.