Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Most po hrázi přehrady Jesenice u Chebu je s předstihem znovu průjezdný

Silnice I/21 mezi Chebem a Mariánskými Lázněmi je opět plně průjezdná. Most po hrázi přehrady Jesenice měl být zavřený původně až do října, řidičům ale začal znovu sloužit s měsíčním předstihem. Kvůli dokončovacím pracím ve spodní části mostu je zde jen omezená rychlost na 70 kilometrů za hodinu, informovala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Kamila Zahálková.

Oprava mostu u vodní nádrže Jesenice probíhala za úplné uzavírky s objízdnou trasou přes Lipoltov. To velmi komplikovalo dopravu hlavně pro kamiony. Někteří řidiči se navíc pouštěli ve snaze urychlit si jízdu i mimo stanovenou objížďku, což o to víc komplikovalo dopravu na úzkých silnicích objízdné trasy.

„Nyní probíhají práce pod mostem, dláždění, sanace, terénní úpravy křídel. Kompletní dokončení rekonstrukce je v říjnu 2024. Původně se počítalo s tím, že doprava na opravovaném mostě bude až do dokončení jezdit kyvadlově. Díky změně postupu prací jsme zprovoznili most v obou směrech a kyvadlová doprava není nutná," doplnila mluvčí ŘSD.

Zhotovitelem stavby za 14,65 milionu korun bez DPH je společnost MI Roads.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením ŘSD Karlovarský kraj

Štítky ČR, silnice, stavby, Chebsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most po hrázi přehrady Jesenice u Chebu je s předstihem znovu průjezdný  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.