Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Na opravy silnic v Karlovarském kraji půjde letos přes tři miliardy korun

V Karlovarském kraji letos do oprav silnic a jejich modernizací půjde přes tři miliardy korun. Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) má letos v plánu opravy a modernizace silnic za 773 milionů korun. Přes 2,5 miliardy plánuje dát do oprav Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), sdělila Kamila Zahálková z odboru komunikace ŘSD. Řidiči se ale letos o prázdninách nemusí obávat větších dopravních komplikací na hlavních tazích, větší stavební práce se budou odehrávat spíše na vedlejších silnicích.

Ze silničních akcí Karlovarského kraje bude letos pokračovat modernizace průtahu městem Aš, celkem by se mělo letos proinvestovat 105 milionů korun. Kolem 80 milionů korun pak má stát modernizace silnice Toužim - Smilov. Nejviditelnější je pak modernizace mostu nad D6 u Nového Sedla, která má stát zhruba 55 milionů korun.

Dalších asi 28 milionů korun má v plánu investovat KSÚS do opravy silnice mezi Boučím a Dolními Nivami. Dělat by se měla někdy od července do září. Ve stejném termínu by se měla opravit i silnice mezi Hubertusem a Dubinou a navazovat by pak měla sanace skal u nedaleké Kyselky. Celkem by tyto projekty měly stát zhruba 32 milionů korun.

Jednou z největších akcí ŘSD v Karlovarském kraji je přestavba serpentin u Bečova nad Teplou. Práce na hlavním tahu do Plzně by ale měly skončit zřejmě na konci července. Při výběru dodavatele ŘSD zohlednilo kromě ceny právě co nejkratší termín stavby.

Na Chebsku bude řidiče ještě několik měsíců zpomalovat rekonstrukce mostu na hrázi přehrady Jesenice, která by měla trvat zhruba do října. Menší opravy silnice pak plánuje ŘSD na silnicích na Karlovarsku.

Karlovarská správa ŘSD dále staví tři úseky dálnice D6 o celkové délce téměř 21 kilometrů. Přeložku Krupé plánuje zprovoznit v srpnu letošního roku a dálniční úseky u Hořesedel a Hořoviček v roce 2025.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, silnice, stavby, Karlovarský kraj, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravy silnic v Karlovarském kraji půjde letos přes tři miliardy korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.