Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Silničáři hlásí: Opravy na D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem máme hotové

Rekonstrukce dálnice D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem je dokončená. Stavbaři tam na sedmikilometrovém úseku měnili vrchní asfaltovou vrstvu, která byla místy poškozená. Opravy vyšly na 120 milionů korun bez DPH. Životnost vozovky se díky nim prodlouží o dalších 15 let, informovala Dana Zikešová z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Před zahájením prací nechalo ŘSD na dálnici udělat diagnostický průzkum. Místy se totiž začaly objevovat trhliny. Diagnostika ukázala, že poškození spodních konstrukčních vrstev je zanedbatelné a opravit je nutné pouze svrchní čtyřcentimetrovou vrstvu. Horní obrusná vrstva má životnost mezi deseti až 15 lety. Práce začaly v dubnu.

Stavba zahrnovala i pročištění odvodnění dálnice, opravu mostu a odstranění bezpečnostních rizik. Stavební firma změnila šířku jednotlivých jízdních pruhů podle nových nařízení, kdy se rozšířila zpevněná krajnice, což umožní bezpečnější odstavení vozidla u svodidel. Zhotovitelem opravy za 120 milionů korun bez DPH byla společnost Silnice Group a. s. Dálnice z Karlových Varů směrem na Cheb a dál do Německa je velmi frekventovaná. Denně tudy projede okolo 22 tisíc aut, z toho 3,5 tisíce jsou těžká nákladní vozidla. Úsek dálnice mezi Chebem a Karlovými Vary měří zhruba 40 kilometrů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ŘSD, D6, Rekonstrukce, Dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři hlásí: Opravy na D6 mezi Karlovými Vary a Sokolovem máme hotové  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.