Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vary chtějí letos opravit Vyšehradskou ulici, zůstane v historické podobě

Karlovy Vary chtějí letos opravit Vyšehradskou ulici. Jde o další ulici v historické části města mezi chrámem sv. Maří Magdaleny a Vyhlídkou. Tomu bude odpovídat i vzhled ulice se zachováním původních materiálů. Odhadované náklady na rekonstrukci jsou 8,2 milionu korun, řekl novinářům náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).

"Rekonstrukce ulice Vyšehradské je navazující na už zrealizovanou Moravskou, připravovanou Kolmou a také na studii ulice Petřín. Jde o celkovou revitalizaci ulice," uvedl Trtek. Minulý rok stavbaři vyměnili všechny sítě - vodu, plyn, kanalizaci i datové kabely. "Nyní město připravuje soutěž na zhotovitele povrchů, jak samotné silnice, tak napojení na domy," řekl primátorčin náměstek.

Po vyhodnocení výběrového řízení by měl zhotovitel na stavbu čtyři měsíce, to znamená, že by rekonstrukce měla skončit do letošního podzimu.

Podobně jako u Moravské ulice, i ve Vyšehradské se město musí řídit požadavky památkářů. Znamená to, že v ulici, která je jako celá čtvrť v poměrně prudkém svahu, zůstane kamenná dlažba i další historizující prvky včetně mobiliáře a veřejného osvětlení.

Zachování původního vzhledu a materiálů s sebou ale nese i některé technické problémy. V Moravské ulici vznikaly například při silných deštích, kdy tekoucí voda vyplavovala pískové mezery mezi dlažebními kostkami a bylo třeba vymyslet, jak lze vodu odklonit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMKV

Štítky ČR, stavby, silnice, správa, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vary chtějí letos opravit Vyšehradskou ulici, zůstane v historické podobě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.