Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na západě Čech mrzne, silnice jsou s opatrností sjízdné

Silnice v Karlovarském a Plzeňském kraji mohou dnes namrzat. Silničáři sice vozovky chemicky ošetřili, ale ve vyšších polohách, v Krušných horách i na Šumavě, na silnicích zůstávají zbytky sněhu, které mohou klouzat. Silnice druhé a třetí třídy jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic. Nehody zatím policie na západě Čech nezaznamenala.

Na nebezpečí námrazy upozorňují silničáři například v okolí Božího Daru a Klínovce na Karlovarsku. Na silnicích jsou vyjeté pásy se zbytky sněhu. Řidiči musejí se zvýšenou opatrností projíždět i v Damicích na silnici I/13 či u Bečova nad Teplou na silnici I/20. Silničáři se v posledních hodinách zaměřili zejména na údržbu silnic v Podkrušnohoří, hlavní tahy jsou po chemickém ošetření suché a sjízdné.

I v Plzeňském kraji by si řidiči měli dát pozor hlavně na silnicích ve vyšších polohách, kde může vznikat při teplotách kolem minus čtyř stupňů Celsia ledovka. Ve vyšších polohách Šumavy leží na silnicích ujetý sníh. Na jihu Plzeňského kraje jsou vozovky druhé a třetí třídy holé a sjízdné se zvýšenou opatrností, místy se tvoří mrznoucí mlhy. Dálnice D5 je po chemickém ošetření dobře sjízdná.

Teploty by dnes na západě Čech podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly klesat k minus dvěma stupňům. Meteorologové upozorňují na slabé odpolední sněžení, večer může být silnější. Na horách se mohou tvořit sněhové jazyky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na západě Čech mrzne, silnice jsou s opatrností sjízdné  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.