Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvorský most půjde k zemi pravděpodobně ještě letos

V Karlových Varech čeká na řidiče další dopravní komplikace. Po nedávné dlouhé uzavírce Doubského mostu se nyní budou muset smířit s uzávěrou mostu Dvorského. Ten je třeba zbourat a postavit nový.

Dvorský most je ve špatném technickém stavu delší dobu a o nutnosti jeho demolice a stavbě nového se v Karlových Varech mluví dlouhou dobu. Radnice ale čekala, až bude postaven a otevřen Doubský most. To se stalo v listopadu loňského roku a nyní se proto připravuje výběrové řízení na dodavatele mostu Dvorského. „Předpokládáme, že most bude bourat i stavět jedna firma a proto musíme velmi dobře připravit podklady pro výběrové řízení,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík s tím, že se město rozhodlo jít cestou takzvaného „žlutého fidicu“, což je pro město v tuto chvíli nejvýhodnější cesta a nejrychlejší řešení.

Ta ale znamená připravit velmi podrobné a kvalitní podklady pro vyhlášení výběrového řízení. Proto byla zřízena technická skupina, která připravuje parametry pro nový most. „Musíme specifikovat jaký most chceme, udělat jeho technicko-ekonomické zhodnocení, geologické a geodetické zaměření včetně inženýrských sítí a mnoho dalšího. Nutné bude vybrat i správce stavby, který musí být administrativně i odborně vzdělaný,“ dodal Petr Bursík.

Odhadované náklady na celou akci šplhají k 90 milionům korun. Bourat a stavět by se mělo začít ještě letos. Hotovo by pak mělo být zhruba za 14 měsíců. „Hledáme možnosti získání dotačních peněz na stavbu mostu, ale zdá se, že takové dotační nejsou. Z ministerstev jsme byli odkázáni na Státní fond dopravní infrastruktury. Tak uvidíme, jestli se nám nějaké peníze podaří sehnat,“ doplnila primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová, která osobně s několika ministry jednala.

Uzavření Dvorského mostu přinese velkou komplikaci zejména pro řidiče, neboť most patří mezi nejvytíženější ve městě. „Samozřejmě, že už nyní přemýšlíme o řešení dopravní situace, která nebude jednoduchá. Nicméně máme zkušenosti z uzavírky Doubského mostu a další budeme řešit operativně,“ dodal Petr Bursík.

Ohodnoť článek

Štítky Doprava, Karlovy Vary, mosty, stavba, výběrové řízení, Andrea Pfeffer Ferklová, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvorský most půjde k zemi pravděpodobně ještě letos  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.