Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarští strážníci si udělali radost. Nakoupili si japonské služebáky

Vandaly, zloděje nebo opilce pochytají karlovarští strážníci novými služebními automobily. Vozový park doplnily dvě nové auta japonské automobilky značky Toyota, které nahradily osm let staré vozy. Městská policie si slibuje, že nové služebáky poslouží hlavně v noci.

Automobily značky Toyota Corolla Hybrid mají strážci karlovarské zákona v garážích od minulého týdne, kdy si je slavnostně vyzvedli z místního autosalonu. „Služební auta o výkonu 72 kW, objemu motoru 1,8 l sice nejsou úplně nadupaná koňskou silou, za to zcela jistě vyniknou nízkou spotřebou a navíc splňují emisní normu Euro 6,“ pochlubili se na webu karlovarští strážníci. 

Hlavní výhodou novinek je fakt, že vozy mají mnoho doplňku, které starým kouskům chyběly. Díky tomu se zvýší efektivita práce pracovníků. „Nové hledáčky na vozidlech s rozsahem 360 stupňů ovládané z kabiny vozu budou jistě skvělým pomocníkem při nočních směnách. Obě vozidla jsou vybavená novým typem majáků s LED osvětlením, navíc s proměnnou intenzitou svítivosti a kamerou, která funguje v online režimu. Strážníci z operačního střediska tak mohou okamžitě reagovat na vzniklé situace,“ dodala Městská policie Karlovy Vary, která plánuje, že nováčky vozového parku nasadí v příštích týdnech.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Karlovy Vary

Štítky Karlovy Vary, Strážníci, Vozový park, Obměna, Toyota, Toyota Corolla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští strážníci si udělali radost. Nakoupili si japonské služebáky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.