Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kvůli insolvenčnímu řízení se zastavily práce na mostech u Kfel

Na hlavním tahu z Karlových Varů na Plzeň byly zastaveny stavební práce na dvou mostech u obce Kfely na silnici I/20. Důvodem je insolvenční řízení, v němž se společnost Raeder & Falge s.r.o., jakožto zhotovitel stavby nachází.

Na svém twitterovém účtu o tom dnes informovalo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Společnost Raeder & Falge s.r.o, nyní RAF STAVBY, staví v Karlovarském kraji i lávku přes nádraží v Chebu.

„Staveniště firma opustila a s karlovarskou Správou ŘSD ČR nyní nekomunikuje. Doposud byly provedeny bourací práce nad nosnou konstrukcí a základech obou mostů. Stávající nosné konstrukce jsou částečně obnažené, proto je potřeba co nejdříve dokončit jejich opravu či je zakonzervovat. Aktuálně monitorujeme a analyzujeme stav obou mostů, na základě čehož pak zvolíme další postup,“ uvedlo ŘSD.

Na místě bude do konce listopadu 2022 platit nynější úplná uzavírka s objízdnou trasou po souběžné provizorní silnici pro vozidla do 3,5 tuny, kde kyvadlový provoz řídí semafory. Vozidla nad 3,5 tuny jsou pak odkloněna přes Bochov a poté zpět na Toužim. Dočasné dopravní značení na objízdné trase plánuje ŘSD upravit tak, aby během zimního období byla souběžná komunikace sjízdná pro všechny vozidla a bylo možné na tomto úseku dělat zimní údržbu.

Stav obou mostů v úseku Teplička - Cihelny byl technicky špatný. Na mostě ev. č. 20-007 měla být provedena nová spřažená deska, hydroizolace a římsy včetně záchytného systému. Most ev. č. 20-008 měl být podle projektu odstraněn mimo pilotové založení, bude postaven nový. Rekonstrukce obou mostů měla skončit letos v v listopadu. Náklady na oba mosty měly být 53,66 milionu korun bez DPH.

Insolvenční návrh na firmu Raeder & Falge s. r. o. (nyní RAF STAVBY) podala 1. srpna společnost Ondřej - Meissner, spol. s r. o. Do insolvenčního řízení se přihlásilo do 10. srpna 24 věřitelů. Česká spořitelna také požádala Krajský soud v Ústí nad Labem, který se návrhem zabývá, o stanovení předběžného insolvenčního správce, dokud nebude rozhodnuto o insolvenčním návrhu.

Důvodem byl převod vlastnictví firmy na nového majitele, za nímž stojí společnost z Marshallových ostrovů a jejímž jediným představitelem je 75letý Josef Kunart, který je sám v exekuci. Spekulace banky o podezřelých okolnostech ale firma odmítá a naopak obviňuje banku z diskriminace kvůli věku.

Do insolvenčního řízení nově vstoupilo i státní zastupitelství. Přiklání se k návrhu na stanovení předběžného insolvenčního správce, který zjistí, jaké závazky přešly na novou společnost po změně majitele. Jak ve svém vyjádření podotýká státní zastupitelství, Josef Kunart je mimo jiné již delší dobu členem statutárního orgánu společností KLÁRA HOLDINGS s. r. o. a FITBEST s. r. o., ani za jednu z nich neplní své povinnosti vůči obchodnímu rejstříku a nezakládá do sbírky listin žádné účetní závěrky.

Tuto povinnost neplní ani za Freight Logistic s.r.o. a Freight Logistic Group, a. s., která se stala společníkem v Raeder & Falge. O vyhlášení úpadku nebo jiné formě řešení insolvenčního návrhu zatím soud nerozhodl.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, silnice, stavby, insolvence, Raeder & Falge, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeň, Karlovy Vary, Kfely, Karlovarský kraj, Státní zastupitelství ČR, Cheb, Česká spořitelna, Marshallovy ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli insolvenčnímu řízení se zastavily práce na mostech u Kfel  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.