Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

V Karlových Varech začne rekonstrukce Bezručovy ulice, bude ale dražší

Karlovy Vary vysoutěžily zakázku na opravu Bezručovy ulice. I přesto, že město aktualizovalo projektové náklady, vítězná nabídka poměrně výrazně přesáhla odhad. Za opravu frekventovaného úseku Bezručovy ulice tak město zaplatí bezmála 40 milionů korun bez DPH.

„Bezručova ulice je projekt, který se dlouho na městě řešil. A teď jsme tedy došli k tomu, že bude realizován. Jde o úsek od ulice Havlíčkova, protažení Lidické k bývalému Jaru. Jsou to dva oblouky, kde jde vidět, že svah ujíždí. Takže se bude dělat nový opěrný systém, nová komunikace a dva menší skalní výchozy, které se budou sanovat,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Původní náklady byly přes 23 milionů korun. Jenže situace na stavebním trhu se mění a ceny rychle rostou. Podle Bursíka se to týká například železných konstrukcí nebo betonu. A právě u rekonstrukce Bezručovy ulice tvoří opěrné stěny asi 40 procent rozpočtu. U těchto položek se pak firmy, které se přihlásily do výběrového řízení, do původního ani aktualizovaného rozpočtu nevyšly.

Podle Bursíka ale nejde o to, že by nějaká firma výrazně nadhodnotila cenu zakázky, ale šest firem, které se soutěže zúčastnily, nabídlo ceny zhruba stejné. Je tak podle něj evidentní, že stavební firmy počítají i do budoucna s růstem cen stavebních materiálů a chtějí se na takovou situaci připravit.

Rekonstrukce Bezručovy ulice, která patří mezi největší letošní investice města, by měla začít po podpisu smlouvy s dodavatelem. Skončit má do začátku zimního období, protože dopravní omezení, které si vyžádá, by v zimě způsobovala větší potíže v dopravě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Karlovy Vary, Karlovarský, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začne rekonstrukce Bezručovy ulice, bude ale dražší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.