Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Přípravy na rekonstrukci terminálu Tržnice začnou kácením stromů

Sedmnáct javorů bude během příštího týdne pokáceno v parčíku před budovou Městské tržnice v Karlových Varech. Jednat se bude o devět větších a osm menších stromů, které budou následně nahrazeny novou zelení. Rozsáhlá rekonstrukce dopravního terminálu začne v červnu a hotová má být hotova do konce letošního roku.

„Připravovaná rekonstrukce terminálu karlovarské městské hromadné dopravy Tržnice si vyžádá pokácení 9 větších a 8 menších javorů v parčíku mezi budovou tržnice a nástupištěm. Stávající stromy už nejsou podle dendrologického průzkumu v dobré kondici, pokáceny budou v pondělí 24. května, před kácením byly stromy zkontrolovány správcem městské zeleně, zda na nich nejsou ptačí hnízda. Odstranění stromů umožní následné zahájení stavebních prací a opravu dlouhodobě kritizovaného neuspokojivého stavu komunikací a nástupišť v této centrální lokalitě města,“ vysvětluje Jan Kopál, mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary.

Na podzim město vysadí novou zeleň za celkem 2,5 milionu korun. V parčíku to budou solitérní ovocné stromokeře muchovníky, záhony trvalek, například rozchodníkový nebo mateřídouškový, a další drobná zeleň. Bude založen nový trávník a v něm vzniknou nové pěší cesty ke vchodu do Tržnice. Další zeleň bude vysazena v prostoru parkoviště a někdejšího tržiště ve Varšavské ulici.

„Dosluhující stánky, o které nebyl mezi prodejci zájem, město již před časem odstranilo, parkoviště dostane nový povrch. Ve středu plochy budou vysazeny menší dřeviny a plochu parkoviště od Varšavské ulice oddělí zelený pás se stromovou alejí javorů babyka,“ dodal mluvčí magistrátu.

Podle náměstka karlovarské primátorky Petra Bursíka (ODS) dojde během nadcházejících měsíců k úpravám nástupních prostor a komunikací terminálu Tržnice a přilehlých částí ulic Varšavské a Horovy. „Tato rekonstrukce začne právě odstraněním staré zeleně v parčíku. V červnu se začne pracovat na tělesech a površích silnic, chodníků a nástupišť, které jsou často už v havarijním stavu. Úpravy včetně vysazení nové zeleně budou hotové před koncem letošního roku,“ sdělil Petr Bursík.

Sadové úpravy v hodnotě 2,5 milionu korun provede městská příspěvková organizace Správa lázeňských parků. Komunikace a stavební práce provede za nabídkovou cenu 30 milionů korun zhotovitel Silnice Topolany a.s.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky rekonstrukce, městská tržnice, terminál, kácení stromů, dendrologický průzkum, Karlovy Vary, strom, ODS, Správa lázeňských parků, Silnice Topolany a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy na rekonstrukci terminálu Tržnice začnou kácením stromů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.