Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úklid města se nekoná, vozidla údržby mají znovu zimní výbavu

V Karlových Varech mělo dnes začít pravidelné blokové čištění města. Naplánován byl nejen úklid jednotlivých městských čtvrtí, ale i ruční mytí lázeňského území krajského města. Nic z toho se ale v nejbližších dnech konat nebude. Plány zhatilo počasí.

„Změna počasí odsunula začátek sezóny blokového čištění v Karlových Varech. Sníh a nízké teploty komplexní úklid komunikací a veřejných prostranství neumožní. Vozidla údržby a další technika byla znovu osazena zimní výbavou, tedy hrably, zásobníky na posypový materiál a dalšími prvky. Místo blokového čištění probíhají práce na zajištění sjízdnosti a schůdnosti komunikací,“ uvedla mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Vedení města v minulých dnech rozhodlo, že jarní úklid bude vzhledem k uplynulé zimě velmi důkladný a odmítlo tolerovat nepřeparkované automobily jako tomu vloni na jaře. „Vloni, když začala pandemie, jsme to tolerovali a vozidla jsme neodtahovali. Letos je ale situace jiná. Vozidla budeme odtahovat dle platných nařízení a vyhlášky. Náklady na odtah nebudou muset hradit pouze ti, co prokáží, že v době čištění byli v karanténě nebo izolaci,“ vysvětloval před několika dny Petr Bursík (ODS), náměstek karlovarské primátorky.

Jenže plán jarního úklidu se zatím nekoná. „Již v průběhu včerejšího dne se provádělo preventivní solení některých městských komunikací, jako například v ulici Bezručova a v okolí nemocnice, U Imperiálu, na Pražské, v Buchenwaldské, na nové kruhové křižovatce z Čankovské na Sedlec, ve čtvrtích Olšová Vrata a Hůrky,“ pokračuje mluvčí magistrátu s tím, že dnes tedy vozidla údržby na plánovaný jarní úklid nevyjela.

„Přechod na letní údržbu města proběhne v závislosti na změně povětrnostních podmínek,“ dodala Helena Kyselá s tím, že o zahájení blokového čištění budou obyvatelé každé městské čtvrti včas informováni dopravními značkami.     

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky doprava, blokové čištění, Karlovy Vary, odtahy, zima, údržba, úklid, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úklid města se nekoná, vozidla údržby mají znovu zimní výbavu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.