Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Nová vlaková zastávka u KV Arény začne sloužit v neděli

Správy železnic dokončila stavbu nové vlakové zastávky u karlovarské KV Areny. Zastávka Karlovy Vary - Aréna vznikla v lokalitě, která se v poslední době výrazně rozšířila o sportovní a kulturně společenské areály. Stavbu s celkovými investičními náklady ve výši 19 milionů korun provedla společnost Strabag Rail. První vlaky zde budou zastavovat od neděle, tedy od platnosti nového jízdního řádu.

Podle náměstka ředitele Stavební správy západ Správy železnic Petra Koláře v Česku nové zastávky přibývají, ale jde pouze o několik kusů ročně. "Každá zastávka je pro nás dobrá, protože každý cestující je přínosem pro nás i pro dopravce. Ale co se týká oblasti Karlových Varů, tak tady je to po dlouhé době první nová zastávka," řekl Kolář.

Podle náměstka hejtmana Karlovarského kraje Martina Hurajčíka (ANO) nová zastávka u KV Areny smysl má, protože usnadní dopravu jak na sportovní akce, tak pro návštěvníky areálu Svět záchranářů. "Kromě této zastávky jsme jednali i o dvou možných nových zastávkách u Sokolova a jedné u Chebu," dodal Hurajčík.

Nová zastávka leží na trati Karlovy Vary dolní nádraží - Mariánské Lázně. Nástupiště je dlouhé 100 metrů, jeho výška 550 mm nad temenem kolejnice cestujícím zajistí pohodlný nástup do vlaků. Součástí zastávky je přístřešek s příslušným mobiliářem, který tvoří lavička, vitrína s informacemi pro cestující a koš na odpadky.

Lokalita kolem KV Arény se stala místem, kam míří velké množství lidí nejen za sportem a kulturou, ale součástí areálu je i bazénové centrum s vnějším koupalištěm.

„Je to další možnost pro návštěvníky KV Areny, jak se sem dopravit, bez nutnosti řešit parkování a dopravní zácpy. Netýká se to jen fanoušků špičkového karlovarského hokeje nebo volejbalu. Mohou to být také návštěvníci bazénového centra nebo velkých kulturních akcí, které KV Arena úspěšně pořádá, samozřejmě pokud zrovna neplatí jejich omezení,“ oceňuje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Stavba zastávky probíhala hlavě během plánované výluky od 2. do 21. září. Technici tady upravovali železniční spodek a svršek, přeložky kabelizace a zakládali nástupní hrany. Na přelomu listopadu a prosince byla dokončena hlavní přístupová cesta, její osvětlení a také přístřešek.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, železnice, stavby, Karlovy Vary, KV Arena, Správa železniční dopravní cesty, Strabag Rail, Petr Kolář, ANO 2011, Česko, Andrea Pfeffer Ferklová, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vlaková zastávka u KV Arény začne sloužit v neděli  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.