Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ostrovský most bude diagnostikovat sdružení odborníků za necelé dva miliony korun

Karlovarská radnice vyhlásila druhé výběrové řízení na zajištění diagnostiky složitého přemostění přes průtah města, řeku Ohři a železniční trať. Vítězná nabídka byla od sdružení odborníků z ČVUT a Dopravního institutu.

„Už jen odborníci stojící za vítěznou nabídkou nám dávají velkou jistotu, že diagnostika bude provedena správně,“ uvedl Petr Bursík (ODS), náměstek karlovarské primátorky.

Průzkum přemostění složeného ze tří částí má trvat 210 dní a začít by se mohlo ještě letos. „Vše se dozvíme začátkem října. Bude záležet na jejich pracovním postupu a dalších věcech. Jisté ale je, že si tyto práce vyžádají i dopravní uzavírky nebo omezení,“ pokračuje dále náměstek.

Během pozorování mostních konstrukcí se počítá i s takzvanými jádrovými vrty a využitím digitálního dvojčete mostu, které si v minulých měsících nechala karlovarská radnice vypracovat.

„Nákladově jsme se dostali pod dva miliony korun, což byl náš cíl a požadavek. Součástí výsledků diagnostiky budou i návrhy postupů případné rekonstrukce a údržby tohoto složitého mostu,“ dodal Petr Bursík, který předpokládá, že v nejhorší kondici bude úsek nad průtahem města.

Ohodnoť článek

Štítky doprava, oprava, mosty, Ostrovský most, Karlovy Vary, České vysoké učení technické v Praze, Ohře, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrovský most bude diagnostikovat sdružení odborníků za necelé dva miliony korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.