Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Karlovarský kraj dokončil opravu silnice Bochov - Hlinky

Karlovarský kraj dokončil rekonstrukci silnice druhé třídy mezi Bochovem a Hlinkami na Karlovarsku. Stavba začala loni v červnu a proti původnímu harmonogramu se jí podařilo dokončit o dva měsíce dříve. Celkové náklady byly 140,6 milionu korun, řekl při slavnostním předání stavby náměstek hejtmana Karlovarského kraje Martin Hurajčík (ANO).

„Je to jedna z těch větších staveb. Ne největší, ale patří mezi tu velkou pětku, které se loni a letos dělaly. Pro místní obce je velice důležitá, protože jde o 15 kilometrů silnice, která je velmi vytížená a stav už neodpovídal provozu, který tu je," řekl novinářům Hurajčík.

Na stavbu získal kraj dotaci ve výši 85 procent z evropských fondů, pěti procenty přispěl stát. Kraj tak ze svého zaplatil asi 23,9 milionu korun.

Urychlení stavby pomohlo i to, že se část stavebních prací mohla dělat za úplné uzavírky, kdy se doprava odkláněla na objížďku. Stavba zahrnovala kompletní rekonstrukci silnice včetně upravení příčného sklonu a lokální sanace vrchní podkladové vrstvy, obnovy sjezdů i svodidel. Současí stavby byla rekonstrukce mostu.

Podle Hurajčíka letos v Karlovarském kraji půjde do oprav silnic druhých a třetích tříd rekordní množství peněz, zhruba miliarda korun. Je to díky tomu, že se kraji podařilo získat prostředky jak z dotací, tak od státu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KÚKK / Martin Hurajčík

Štítky doprava, Karlovarský kraj, silnice, Bochov, Hlinky, Martin Hurajčík, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj dokončil opravu silnice Bochov - Hlinky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.