Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči pozor! Po dlouhé době se vrací děti do školy

Zní jako obligátní téma, ale je třeba si uvědomit, že letos díky koronaviru strávily děti doma podstatně více času, než klasické dva měsíce letních prázdnin. Mnozí řidiči tak odvykli tomu, že školáky denně potkávali v ulicích. Neuškodí si tedy připomenout pár pravidel, a to platí i pro malé chodce na přechodech.

„Rád bych apeloval na všechny řidiče, aby v úterý 1. září, ale i dalších dnech celého roku, byli v okolí škol obzvlášť opatrní, předvídaví a ohleduplní. Pohyb dětí je třeba pozorně sledovat a zpomalení rychlosti třeba i na 30 km/hod je bude stát jen pár vteřin, ale možná zachrání dětské životy,“ říká šéf Besipu Tomáš Neřold.

Přechody pod dozorem policie

Městští policisté v Karlových Varech po dobu celého školního roku dohlížejí na bezpečnost dětí při cestě do školy a jinak tomu nebude ani se začátkem školy. Hlídky posílí i v Sokolově. „Posilovat hlídky budeme a bude se to týkat centra města. Co se týče konkrétních přechodů, tak je to ten u 1. ZŠ a 2.ZŠ a Gymnázia Sokolov. Ostatní přechody v Sokolově bude mít na starosti dopravní inspektorát PČR,“ shrnul velitel sokolovských městských strážníků Radek Neděla.

Besip upozorňuje všechny školáky a také jejich rodiče, aby dítě mělo na sobě nebo alespoň na školním batohu reflexní prvky a pořádně se rozhlíželo na přechodech. Zároveň varuje, že používání mobilního telefonu nebo sluchátek při přecházení silnice může být nebezpečné. Pokud dítě jedí do školy na kole nebo koloběžce, neměli by rodiče zapomínat na přilbu a další ochranné doplňky.

Ohodnoť článek

Foto MP Plzeň / Besip

Štítky doprava, škola, školní rok, bezpečnost, přechod, police, BESIP, Sokolov, Gymnázium Sokolov, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči pozor! Po dlouhé době se vrací děti do školy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.