Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od soboty začne jezdit víkendová linka z Karlových Varů do Kyselky

Od soboty 27. června začne jezdit speciální víkendová autobusová linka mezi Karlovými Vary a Kyselkou. Jde o společný projekt města Karlovy Vary, Dopravního podniku Karlovy Vary a výrobce minerálních a pramenitých vod Mattoni 1873. Jízdenka bude zároveň vstupenkou do Mattoni Muzea v Kyselce.

Spoj do Kyselky, který bude jezdit celé prázdniny o víkendech a svátcích, navazuje na tradici linky do Kyselky, která jezdí od roku 2017 v době konání Mezinárodního filmového festivalu. Festival se ale letos kvůli pandemii koronaviru v Karlových Varech nekoná.

"Obec Kyselka je již od počátku domovem značky Mattoni, a je nám proto ctí, že se můžeme podílet na aktivitách, které přispívají k oživení této oblasti," uvedl ředitel pro strategický marketing společnosti Mattoni 1873 Ondřej Postránský.

"Každá možnost, jak zviditelnit náš region v této době je dvojnásob prospěšná a velmi si jí vážíme," uvedl náměstek karlovarské primátorky Tomáš Trtek (ANO).

Autobus, který pojede na trase Dolní nádraží-terminál - Tržnice - Kyselka - Velichov a zpět, sveze cestující o víkendových dnech a svátcích vždy čtyřikrát denně. Základní jízdné je 40 korun, a to včetně vstupného do muzea, které je jinak 80 korun.

Kromě expozice muzea, jež se věnuje historii a vývoji stáčení minerální vody firmou Mattoni, je v okolí i naučná Mattoniho stezka "Po stopách skřítků". Trasa stezky je vedena z velké části po původních promenádních cestách z dob Heinricha Mattoniho.

Autoři | Foto

Štítky ČR, muzea, rekreace, automobilová doprava, Karlovy Vary, Kyselka, Heinrich Mattoni, Mattoni Muzeum, pandemie covidu-19, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty začne jezdit víkendová linka z Karlových Varů do Kyselky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.