Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Mariánských Lázních vyjely do ulic první nové trolejbusy

Do ulic Mariánských Lázní vyjely první dva trolejbusy vyrobené v plzeňském podniku Škoda Electric. Město si dalo vyrobit osm trolejbusů za 121 milionů korun. První vůz vyjel od Antoníčkova pramene směrem na kolonádu, řekl jednatel Městské dopravy Mariánské Lázně Vladimír Nedvěd.

"Nainstalovali jsme odbavovací systém, provedli jsme testovací jízdy, proškolili personál a první trolejbusy jsou připravené," řekl Vladimír Nedvěd. MHD v Mariánských Lázních jezdí nyní kvůli mimořádným opatřením kvůli koronaviru a omezení provozu zadarmo.

Město podle jednatele obdrželo od plzeňského podniku zatím šest trolejbusů, které se v následujících dnech uvedou do provozu. Na zbytek dodávky se teprve čeká.

Mariánské Lázně mají nyní šest původních trolejbusů, které čeká obměna. "Čtyři už jsme odstavili, tři zůstaly v provozu. Postupně chceme vyměnit všechny během půl roku a finální stav bude osm nově vyrobených trolejbusů," uvedl Nedvěd.

Nové trolejbusy jsou proti těm současným nejen modernější, ale mají i bateriový pohon, aby mohly vyjet i mimo trakci. Vozy ujedou mimo trakční vedení asi 12 až 15 kilometrů.

Dopravní podnik Městská doprava Mariánské Lázně si na nákup trolejbusů vzal úvěr 20 milionů korun, za který ručí město. Dalších 20 milionů korun dostane vratkou DPH a 80 milionů získal z dotace.

Město chce s investicemi do ekologické formy městské dopravy pokračovat. Podle starosty Mariánských Lázní Martina Kaliny (Piráti) bude nutné rekonstruovat měnírnu a část trolejového vedení. Na tuto investiční akci za 45 milionů korun žádal dopravní podnik o další dotaci.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, MHD, Mariánské Lázně, Vladimír Nedvěd, MĚSTSKÁ DOPRAVA Mariánské Lázně s.r.o., Škoda Electric, Martin Kalina, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Mariánských Lázních vyjely do ulic první nové trolejbusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.