Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v červnu klesla na 4,3 procenta, nejvíce lidí bez práce je na Sokolovsku

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v červnu klesla o 0,1 procentního bodu na 4,3 procenta. Práci si v regionu hledalo 8 839 lidí, proti květnu o 154 méně. Nabízených pracovních pozic v Karlovarském kraji přibylo o 38 na 5142. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Nezaměstnanost v celém Česku zůstala na 3,6 procenta.

Z evidence bylo vyřazeno 1 090 uchazečů, o 79 méně než v květnu. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 936 lidí, o 31 více než v předchozím měsíci. Loni v červnu byla v kraji nezaměstnanost nižší, a to rovná čtyři procenta. Bez práce bylo tehdy 7 869 lidí a volných míst bylo 5 974.

Nejvyšší nezaměstnanost mezi okresy byla v červnu na Sokolovsku s 5,4 procenta. Naopak nejnižší nezaměstnanost byla 3,2 procenta na Chebsku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v Karlovarském kraji v červnu 1,7 uchazeče o zaměstnání. Největší přetlak na pracovním trhu byl na Sokolovsku se 3,3 uchazeče na jednu pozici. Nejméně nezaměstnaných v poměru k nabídce míst bylo na Chebsku, a to 0,8 uchazeče na jedno místo.

Počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jsou to například lidé na rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězni nebo nezaměstnaní v pracovní neschopnosti. Takzvaných dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku od 15 do 64 let, kteří mohli ihned nastoupit do práce, bylo v Karlovarském kraji v červnu 8 109.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, úřad práce, statistika, nabídka práce, pracovní pozice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Karlovarském kraji v červnu klesla na 4,3 procenta, nejvíce lidí bez práce je na Sokolovsku  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.