Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Muž s nožem v ruce donutil svoji maminku, aby šla vybrat peníze z bankomatu

Až deset let za mřížemi může strávit pětadvacetiletý muž z Chebu, který se vloupal do domu své matky. Z kuchyně sebral nůž a vyhrožoval jí, že pokud mu nedá peníze nebo auto, tak jí ublíží. Následně ženu donutil, aby mu odevzdala svůj mobil a zajela s ním k bankomatu v centru města. Jakmile dostal finanční hotovost, utekl krást jinam.

Bez pozvání se pětadvacetiletý muž vydal do rodinného domu své matky, kde rozbil okno a ustlal si v obývacím pokoji. „Následující den v ranních hodinách měl pod pohrůžkou fyzického napadení donutit svou matku k tomu, aby se posadila na židli u kuchyňského stolu. Z kuchyňské linky měl vzít nůž, kterým jí ohrožoval a požadoval při tom finanční hotovost nebo automobil. Poté měl svou matku donutit, aby s ním zajela do bankomatu v centru města. Přitom ještě požadoval mobilní telefon, který mu žena vydala,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

Následně spolu nasedli do auta a jeli k bankomatu. Žena si to ale rozmyslela a žádné peníze nevybrala. To muže rozčílilo. Začal matku pronásledovat, pokřikoval na ni a znovu ji donutil nasednout do auta s tím, že chce odvézt na hranice. „Žena využila situace a pokusila se z vozidla utéct, což se jí bohužel nepovedlo. Syn po ní měl vzápětí hodit mobilní telefon, přičemž mu žena ze strachu předala drobnou finanční hotovost a obviněný muž z vozidla utekl,“ pokračuje Bílek.

O chvilku později zase kradl

O něco později vstoupil muž na cizí pozemek, odkud ukradl pár bot. Přistihl ho ovšem majitel a okamžitě ho z místa vyhnal. „Obviněný muž se ale vrátil, vstoupil do dílny, kde se nacházel majitel, po kterém požadoval něco, čím by si mohl ublížit. Když ale zjistil, že muž volá na tísňovou linku policie, z místa utekl,“ uvedl mluvčí.

Po muži začali pátrat policisté a zapojil se také psovod se služebním psem Karem. Ten brzy zachytil stopu a dovedl policisty k pětadvacetiletému muži. Teď už sedí ve vazbě a hrozí mu až desetiletý trest.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky vydírání, vyhrožovaní, napadl maminku, napadl vlastní matku, Chebsko, krádež, vloupání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž s nožem v ruce donutil svoji maminku, aby šla vybrat peníze z bankomatu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.