Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Ceny táborů v Karlovarském kraji jsou stejné jako loni, zájem ale mírně klesá

Letní tábory v Karlovarském kraji letos výrazně nezdražovaly. Většina z nich zvyšovala ceny kvůli růstu inflace o 15 až 20 procent už loni, letos to podle oslovených provozovatelů nebylo potřeba. I přesto zájem o pobytové a příměstské tábory někde dál klesá. Pořadatelé ale věří, že se kapacity nakonec podaří naplnit.

Jeden z největších pořadatelů táborů v regionu je Domov dětí a mládeže Karlovy Vary. Letos pořádá osm pobytových a 14 příměstských akcí, jejich počet je každoročně podobný. Ty se odehrávají na základnách na Vladaři nebo ve Studánce u Aše. Ceny pobytových táborů jsou zhruba 6 600 korun, příměstské tábory stojí 2 200, respektive 1 800 korun za tábor v Bochově, který je určen pro děti z Bochova a okolí. Ceny jsou stejné jako loni. Náklady na pořádání táborů se letos výrazně nezvyšovaly.

Zájem o tábory podle ředitelky DDM Karlovy Vary Dany Kohlíkové v posledních letech klesá. Zatímco u pobytových táborů je největší překážkou jejich vysoká cena, u příměstských táborů je zase problém velká konkurence různých pořadatelů. Ředitelka však věří, že se tábory domu dětí a mládeže podaří obsadit. "Jeden pobytový tábor už máme obsazený a ostatní jsou zhruba z 50 procent obsazené. Dříve už jsme měli do konce dubna 80 procent táborů obsazených, teď to tak rozhodně není," řekla Kohlíková.

Ceny letos nezvyšovali ani v Domově dětí a mládeže v Chebu. I tam pořádají tábory jak pobytové, tak příměstské s nejrůznějším tematickým obsahem. Příměstské tábory přijdou rodiče dětí na zhruba 2 300 až 2 500 korun, pobytové pak na 6 500 korun. Největší zájem je tam o sportovní kemp, který je určený účastníkům od devíti let. Ten už je plně obsazený. Většina příměstských táborů má ještě kapacity volné, i když někde zbývají už jen poslední volná místa.

Bez výrazného poklesu zájmu jsou letos tábory, které organizuje Městský dům dětí a mládeže Ostrov. Většina příměstských táborů už je plně obsazená nebo hledají náhradníky. Rodiče za příměstský tábor zaplatí od 1 800 do 2 000 korun. Tradičně velký zájem je také o pobytové tábory pořádané v Manětíně, které stojí 4 700 korun. Stále volný je příměstský tábor pro děti z Ukrajiny pod vedením ukrajinské vedoucí.

Některé domy dětí, například v Chodově, pořádají i tábory zahraniční, třeba v kempu v Chorvatsku. Stojí ale logicky více než pobytové tábory v Česku, konkrétně ten do Chorvatska i přes 10 000 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, tábory, děti, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny táborů v Karlovarském kraji jsou stejné jako loni, zájem ale mírně klesá  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.