Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Karlových Varech začaly opravy části Chebského mostu, dělají se za provozu

V Karlových Varech začala oprava části Chebského mostu. Protože jde o jeden z hlavních dopravních uzlů v lázeňském městě, budou stavbaři pracovat za provozu, jen s částečnými omezeními. Zatím rekonstrukce větší dopravní problémy v centru města nezpůsobila. Oprava části mostu nad průtahem městem je přípravou na rekonstrukci historického Chebského mostu přes řeku Ohři. Práce mají trvat do konce srpna, uvedl radní pro dopravu Petr Bursík (ODS).

„Smyslem důkladné opravy přemostění průtahu městem je dostat jej do patřičné technické kondice a připravit tento úsek na dopravní zátěž spojenou s chystanou rekonstrukcí historické části Chebského mostu, kterou zatím připravujeme po stránce projektové a administrativní. Oprava Chebského mostu III potrvá do konce srpna, což je kompromisní řešení vzhledem k tomu, že jsme chtěli v maximální možné míře zachovat provoz,“ uvedl Bursík.

Chebský most je komplex tří mostních objektů, jedna část vede přes železniční trať, další, historický most, překlenuje řeku a třetí část vede na průtahem městem. Současné práce se týkají části nad průtahem v blízkosti druhé budovy magistrátu.

Součástí oprav bude bourání říms a výstavba nových, kompletní obnova povrchů vozovky i chodníků, oprava dilatací, repase zábradlí a další práce. Zhotovitelem zakázky je společnost Strabag Silnice a. s., náklady jsou 14,8 milionu korun bez DPH.

Pracovat se bude vždy v jednom jízdním pruhu tak, aby byla zachována obousměrná průjezdnost úseku. Dočasně zde bude snížena nejvyšší povolená rychlost a chodcům bude vždy k dispozici jeden z chodníků.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Karlovy Vary

Štítky ČR, stavby, silnice, most, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech začaly opravy části Chebského mostu, dělají se za provozu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.