Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V zimních areálech v Karlovarském kraji se lyžuje ve všech větších areálech

V Karlovarském kraji se lyžuje ve všech větších zimních areálech. V provozu jsou sjezdovky na Klínovci, Božím Daru, Bublavě a v Potůčkách. Sněhové podmínky jsou dobré, v horším stavu jsou běžecké trasy. Dnes v noci a v pondělí by se mělo oteplit, sněžit by mělo podle dosavadní předpovědi znovu začít ve středu.

Na svazích nejvýše položeného lyžařského areálu v Krušných horách na Klínovci je 80 centimetrů vlhkého sněhu. Už týden se tam lyžuje na sjezdovkách Dámská, Pařezovka a Přemostěná, v pátek se rozjela lanovka Prima Express a Lázeňská, v sobotu se připojil i Neklid, konkrétně sjezdovka Moser a lanovka Štikovka. O víkendu mohli lyžaři využít všechny tři propojené části skiareálu, uvedl areál na webu.

„V pátek přijelo přes 800 lyžařů, včera 2400 a dnes o trochu méně," řekla mluvčí skiareálu Hana Hoffmannová. Podle ní se jezdí na 15 z 32 sjezdovkách, tedy na více než 18 kilometrech lyžařských tratí lehké a střední obtížnosti. V areálu bylo dnes odpoledne kolem šesti stupňů nad nulou.

V druhém největším středisku v kraji na Plešivci funguje lanovka Abertamy a dětské pohyblivé koberce a pásy, na Bublavě dvě ze sedmi sjezdovek a tři ze sedmi vleků. Na svazích je 45 centimetrů sněhu, mimo ně 15 centimetrů. Lyžovat mohou lidé denně také v rodinném areálu Novako na Božím Daru, kde je místy až 100 centimetrů sněhu a v provozu jsou všechny tři vleky. „Lyžujeme už od posledního víkendu v listopadu. Dneska bylo úplné azuro a teplo, na tuhle dobu přijelo hodně rodin s dětmi. Na svahu máme až dva metry sněhu, takže super podmínky," uvedla provozovatelka areálu Novako Svatava Nováková. Dobré sněhové podmínky hlásí také Skipot v Potůčkách.

Běžecké stopy v Krušných horách se zatím kvůli oteplení a dešťům v minulých dnech tolik neupravují. Protažené je osvětlené kolečko v Perninku a cyklostezka Pernink - Abertamy a stopy u Loučné poblíž Klínovce. „Včera v noci projížděla rolba Velký a Malý Ježíšek. Na běžkách se dá, byli jsme dnes ráno. Jsou místa, kde občas vykoukne nějaký kámen, takže musíte být opatrní," uvedla Nováková. První Krušnohorská, která se stará o údržbu 250 kilometrů tratí lyžařské magistrály, plánuje další úpravy stop ve čtvrtek večer.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zimních areálech v Karlovarském kraji se lyžuje ve všech větších areálech  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.