Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Karlovarská nemocnice otevřela moderní ortopedii za 17 milionů korun

Krajská nemocnice v Karlových Varech dokončila rekonstrukci ortopedického oddělení téměř za 17 milionů korun. Cílem stavebních úprav bylo zvýšení komfortu a prostoru pro pacienty i zdravotnický personál. Rekonstrukce oddělení se uskutečnila bez výrazného omezení provozu. Neprodloužila se tak čekací doba na plánované výkony, řekl novinářům primář oddělení Jaroslav Nöbauer.

Oddělení se s tím vypořádalo dobře, nebylo nutné rušit plánované výkony, zásadním způsobem to neomezilo provoz ortopedického oddělení. Byla to ale provozní komplikace, jednak cesta pacientů na sál byla komplikovanější a delší. Fungovali v prostorách, na které nebyli zvyklí. Snížená byla kapacita asi o tři až čtyři lůžka," řekl ředitel Karlovarské krajské nemocnice (KKN) Josef März.

Rekonstrukce začala v červenci letošního roku. Vyšla bezmála na 17 milionů korun, dalších 2,8 milionu korun stálo nové vybavení. Náklady uhradil vlastník nemocnice, kterým je Karlovarský kraj.

Přestavby se dočkaly všechny pokoje, včetně hygienických prostor, navíc byl vybudován jeden nadstandardní pokoj. Podle primáře po něm byla velká poptávka, už nyní mají objednávky na několik měsíců dopředu. Obnovila se také sesterna, zázemí pro personál i pro příjem pacientů a přibyla nová recepce.

Zvýšil se také komfort pro pacienty. Pokoje mají nová elektricky polohovatelná lůžka a klimatizaci. Upravené jsou také podlahy, které splňují vyšší standard protiskluzovosti. Veškeré místnosti na oddělení jsou po rekonstrukci bezbariérové.

Stavební práce neprodloužily čekací dobu na plánované operace. Na výměnu kyčelního či kolenního kloubu se na karlovarské ortopodeii čeká přibližně rok a půl. Horší situace byla během a po epidemii koronaviru, kdy byla oddělení přetížená. Na zákroky tak lidé museli čekat až dva roky. Pacientů, kteří potřebují výměnu kloubů, každoročně přibývá. „Když jsem začínal, tak jsme dělali čtyři za týden. Po nějaké době jsme dělali pět týdně. Teď jich je plánovaných devět," řekl primář. Z hlediska lékařů je oddělení v současnosti plně obsazené. Chybí ale několik zdravotních sester.

Další oddělení karlovarské nemocnice čeká rekonstrukce už v rámci celkové přestavby, která má stát až tři miliardy korun. Dokončuje se přestavba pavilonu L, kam se přestěhuje transfuzní stanice, která nyní sídlí mimo areál nemocnice. Připravuje se také výstavba pavilonu G, kde vznikne mimo jiné i onkologické pracoviště.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Karlovy Vary

Štítky ČR, správa, nemocnice, stavby, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská nemocnice otevřela moderní ortopedii za 17 milionů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.