Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

KV Arena ušetřila na energiích 9,5 milionu korun proti předpokladu

Karlovarské KV Areně se podařilo v letošním roce ušetřit na energiích zhruba 9,5 milionu korun. Na počátku roku město, které je vlastníkem KV Areny, odhadovalo, že vzhledem ke zdražení energií zaplatí KV Arena letos za energie 36 milionů korun. Úspory a ceny na trhu ale nakonec náklady snížily, řekl novinářům náměstek primátorky Karlových Varů Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

V roce 2022 dávalo město na provoz KV Areně 36,8 milionu korun. Pro letošní rok rozpočet počítal s dotací 44 milionů korun, ale s tím, že dalších 37,5 milionu korun si město ponechalo v rezervě, pokud by ceny energií byly takové, jako na počátku roku.

Naštěstí se černé scénáře nepotvrdily a KV Areně se podařilo ve spolupráci s vedením města ušetřit 9,5 milionu korun na energiích. Což je velmi významná částka, za kterou jsme rádi. Ty důvody jsou dva. Za prvé musím pochválit jednatele KV Areny Romana Rokůska, že striktně dodržoval úsporná opatření, na kterých jsme se před rokem domluvili. A druhá věc je, že jsme se velmi dlouho rozhodovali, jestli půjdeme do rizika takzvaných spotových cen, kdy se nakupují energie každý den. To se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí," uvedl Miroslav Vaněk.

Poprvé byly letos přes letní sezonu v KV Areně uzavřené obě ledové plochy. Snížila se také teplota vody ve sprchách, snížila se teplota v místnostech, byť o pár stupňů. To všechno se nakonec podepsalo na snížení nákladů na energie zhruba o čtvrtinu proti předpokládaným nákladům.

Větší část ušetřených peněz využije město na investice do svého majetku, konkrétně opět do sportovišť. Půjde o rekonstrukci tribuny pro diváky na Atletickém stadionu Tuhnice (bývalý AC Start). Ta je už ve velmi špatném stavu. Město natře a opraví konstrukce i sedačky, vybudují se nové toalety i příjezdová cesta ke stadionu od bazénu. Všechno by chtělo město stihnout do června, kdy má skončit rekonstrukce atletického oválu.

Další částka půjde do mediálních technologií, tedy reklamních kostek a monitorů, pro míčovou halu tak, aby i volejbalisté VK Karlovarska měli podobné vybavení jako hokejisté v KV Areně. Další peníze chce město dát také na úpravu spojovacího krčku mezi velkou a malou halou KV Areny, zejména na vybudování bezpečnostních prvků. Z ušetřených 9,5 milionu by mělo jít na tyto účely 6,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto KV Arena

Štítky KV Arena, cena energií, úspora energií

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KV Arena ušetřila na energiích 9,5 milionu korun proti předpokladu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.